Ma: 2021.11.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Társkereső oldalakon szedte áldozatait a házaspár
Privatkopo.info 2021. 11. 10. 6:40:00

A nyomozó hatóság gyanúja szerint a 39 éves nő és férje tizenötmillió forintot csalt ki áldozataiktól. Az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat.Az asszony 2021. június elején, egy társkereső oldalon megismerkedett egy férfivel, majd különböző kitalált történetekkel pénz kért tőle. A férfi több alkalommal is küldött pénzt, összesen mintegy 850 ezer forintot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei asszony álnéven további hat férfitől is ezzel a módszerrel csalt ki pénzt. A nő, miután a társkeresőn megismerkedett áldozataival, munkahely megszűnésre, fodrász vizsgára, utazási költségre, szervizköltségre, bírságokra hivatkozva több alkalommal pénzt kért tőlük. A nő a férje bankszámlaszámait adta meg, amelyre hét sértettől összesen tizenötmillió forint érkezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a 36 éves férfit és feleségét, akiket 2021. november 2-án, a lakcímükön elfogtak. Az újpesti nyomozók kétmillió forint értékben foglaltak le autót, elektronikai cikkeket, zálogjegyeket, valamint ékszereket, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekményből szerzett vagyonból finanszíroztak. A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögött találták meg az elrejtett, feltehetően a bűncselekmények elkövetésénél használt mobiltelefonokat.

Az újpesti rendőrök a házaspárt őrizetbe vették, és hétrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férj nem tett vallomást, de felesége elismerte a bűncselekmény elkövetését, és tényfeltáró beismerő vallomást tett. A nő ellen hasonló csalások miatt országosan több rendőrkapitányság is nyomozást folytat.

A rendőrök előterjesztést tettek a pár letartóztatásának indítványozására, amelyet azóta a bíróság elrendelt.

További friss információk
Társkereső oldalakon szedte áldozatait a házaspár
Jogerős ítélet a korrupt vizsgáztató büntetőügyében
350 millió forintot próbáltak tisztára mosni
Zöldséges bűnbandára csaptak le a NAV pénzügyi nyomozói
Negyedórán belül kattant a bilincs az „unokázós” csalók csuklóján
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat