Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Drogot csempészett a börtönbe pénzért a karbantartó munkás
Privátkopó 2024. 01. 30. 12:59:00

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen. A börtön területén dolgozó munkás - egy fogvatartott kérésére - pénzért vállalta, hogy kábítószert csempész a börtönbe.A vádirat szerint az egyik vádlott büntetését töltötte a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2021 nyarán. A másik vádlott ekkor az intézet egyik épületén végezett karbantartási munkálatokat egy külsős cég alkalmazottjaként. A munkavégzés kezdetén tájékoztatták, hogy a fogvatartottak részére nem adhat át semmit, tőlük nem vehet át semmit, velük kizárólag a munkavégzésről kommunikálhat.

Ennek ellenére a karbantartás során a külsős munkavállaló elhintette a vele dolgozó raboknak, hogy bármilyen dolog becsempészésében tud segíteni, és telefonszámát is megadta nekik. Ezen a telefonszámon érte őt el az ügy másik vádlottja, aki azt kérte, hogy vigyen be neki egy csomagot pénzért.

Ezt követően a fogvatartott vádlott unokaöccse Tökölön átadott egy csomagot a férfinak, benne többek között marihuánával, amfetaminnal és MDMA-val. Az elkövető kapott 18 000 forintot, és a céges teherautó utasterébe rejtve bevitte a csomagot a börtön területére. Ott egy másik fogvatartott vette azt át tőle, akinek a megbízó rab kábítószerrel fizetett. Másnap azonban zárka ellenőrzést tartottak, amelynek során a tiltott szereket megtalálták és a cselekményre fény derült.

Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a munkás ellen, míg a szert rendelő és részben továbbadó fogvatartott ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette és vesztegetés bűntette miatt.

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat