Ma: 2023.05.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Beismerés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a hat végrehajtót, akik fizettek Schadl Györgynek a pozíciójukért
Privátkopó 2023. 05. 05. 7:36:00

Hat végrehajtót és négy másik személyt ítélt el a bíróság csütörtökön a Völner-Schadl-ügyben. A végrehajtói kar éléről - a teljes elnökséggel együtt - nemrég lemondott Schadl György és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár nem jelentek meg a tárgyaláson, mert ők korábban mindent tagadtak a bíróságon.A bűnösségüket eddig beismerő vádlottak mind felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, de többen is fellebbeztek. Ők úgy lettek végrehajtók, hogy vállalták: a leendő végrehajtói irodájuk nyereségének egy részét, vagy teljes egészét visszaadják Schadlnak - ami több esetben is több százmilliós összegeket jelentett -, kedvező elbírálásért cserébe.

Egyetlen végrehajtó futott neki a Völner-Schadl-pernek úgy, hogy nem ismerte be a bűnösségét: ő Cs. Éva, aki azt állította, nem korrupciós céllal adott tízmilliókat a végrehajtói kar elnökének, hanem csak a korábbi kölcsönöket fizette vissza. Ezekről állítólag nem írtak szerződést. Cs. azt is mondta, hirtelen elhatározásból jelentkezett végrehajtónak, majd szinte spontán elfogadta Schadl negyvenmilliós ajánlatát és az igen magas kamatot.

A végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád: négyen három év, ketten öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak, ezen felül ötmillió forint pénzbüntetést kell fizetniük, és öt évre a végrehajtói foglalkozástól is eltiltotta őket a bíróság. A négy nem végrehajtó szintén felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott, ketten közülük Schadl szabálytalanul épített balatoni nyaralójával kapcsolatban intézkedtek.

A végrehajtói kar elmarasztalt hivatalvezetője a volt elnök kívánsága szerint pontozta a pályázatokat, a negyedik személy pedig egy korrupt módon kinevezett végrehajtó és Schadl között közvetített. Az ítélet igencsak megnehezíti majd a védekezést azoknak, akik eddig tagadták a bűnösségüket, hiszen ha vannak vesztegetők, lennie kell megvesztegetettnek is.

Beismerés esetén Völnerre nyolc, Schadlre tíz év börtönt kért az ügyészség.

További friss információk
Nagyértékű órát csalt ki
35 euróval akarta megvesztegetni a rendőrt az ukrán szabályszegő
Közel 2 millió forinttal húzta le a naiv nőt a „társkereső” férfi
Kenőpénzért nyelvvizsga: százhúsz embert ítéltek el
Beismerés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a hat végrehajtót, akik fizettek Schadl Györgynek a pozíciójukért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat