Ma: 2021.10.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Most éppen 2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolja az ügyészség Bige Lászlót
Privatkopo.info 2021. 10. 12. 7:10:00

Kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és vesztegetés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen. A nagyvállalkozóval szemben - hasonló bűncselekmény miatt - már folyik bűnvádi eljárás.A főügyészség közleményében ugyan nem jelentették meg Bige László nevét, de a szövegből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a műtrágyában utazó milliárdosról van szó.

A vádiratban Bige két cége jelenik meg. Egy, amely műtrágyát gyárt és egy, amely annak értékesítésével foglalkozik. A közlemény alapján, a cégvezető utasítására a többi vádlott a termelés során keletkező alacsonyabb minőségű termékeket leértékelték jóval az önköltségi ár alá.

„Az irreálisan leértékelt terméket a vállalkozó által kijelölt cégek vehették meg, majd ezt követően azt többségében úgy értékesítették a végfelhasználóknak, mintha nem minőséghibás termékről lenne szó, tehát jóval magasabb áron a beszerzési árhoz képest” - olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség szerint Bige megállapodott az értékesítő cég vezetőjével, hogy az alacsony minőségű termék magas árából tonnánként legalább 15 ezer forintot visszaoszt készpénzben.

„Összesen 764 millió forintot adott át a kereskedő így Bigének, aki a vádirat szerint egy alkalommal azt kérte, hogy vásároljon számára a saját nevében egy 25 millió forint értékű karórát, amit a nyomozás során le is foglalt a rendőrség” - írja a főügyészség.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja a vállalkozót, a társait pedig hűtlen kezeléssel, illetve hamis magánokirat felhasználásával.

Ezek alapján a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint a vesztegetésből szerzett vagyon és a karóra elkobzását kérték.

Szintén vagyonelkobzást indítványozott a főügyészség a milliárdos vállalkozó cégcsoportjához tartozó két céggel szemben is, amelyek a vád szerint a leértékelt termék magas áron való eladásával gazdagodtak. A vagyonelkobzás biztosítására az eljárás során zár alá vettek több nagy értékű ingatlant.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik, ahol hasonló bűncselekmény miatt Bige László ellen már folyik bűnvádi eljárás, ezért az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság egyesítse az ügyeket és egy eljárásban bírálja el.

Bige tagadja a bűnösségét.

További friss információk
Jogerősen elítélték a szexmunkásokat „menedzselő” egykori popénekest
Hamis PCR tesztekkel kereskedőket fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai
Ukrán rabolt Veszprémben
Akkora a rend, hogy még a rendőrt is leütik a kapitányságon
Bűnügyi őrizetben az időseket kifosztó banda utolsó tagja
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat