Ma: 2021.10.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Még mindig divat a bodzaszedés - az ügyészség rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat
Privatkopo.hu 2021. 09. 21. 9:15:00
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik a sértett udvarán bodzát szedtek, majd bementek a házba, a tulajdonost megverték és kirabolták.

A fiatal férfi és nagybátyja 2021. május 27-én, 18 óra körüli időben, egy zsákai ház udvarán - a sértett engedélyével - bodzát szedtek, majd egy idő után a tulajdonos beinvitálta őket a házba, sört és cigarettát adott nekik. Rövid idő elteltével a fiatalabb vádlott odament az ágyon ülő sértetthez és felszólította arra, hogy adjon nekik pénzt. A sértett a felhívásra egyáltalán nem reagált, ezért a fiatalabb férfi őt tenyérrel arcon ütötte és meglökte, majd átkutatta a rajta lévő ruházatot, és a nadrágja zsebéből elvette a 22 000 forint készpénzét. Ezt követően az ágyon ülő sértettet mindkét vádlott felváltva tenyérrel és ököllel ütötte.

A sértett ütlegelését követően a vádlottak a szobában összeszedték a számukra értékesebb tárgyakat, majd elmentek a helyszínről.

A bodzaszedők közel 35 000 forint kárt okoztak a sértettnek, amely részben, a fiatalabb vádlottól történt lefoglalás útján megtérült.

A bántalmazás következtében a sértett a fején többszörös, nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, a bántalmazás módjára és kitartó jellegére, a vádlottak szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlottak ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén elismerik a bűncselekmények vádiratban leírtak szerinti elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

További friss információk
Bűnügyi őrizetben az időseket kifosztó banda utolsó tagja
A TEK kommandósai elfogták „Tureket”, az alvilág egykori rettegett alakját
Vasrúddal támadt a rendőrökre
Nem fértek el a táncparketten, tömegverekedés lett belőle
Síremlékre támaszkodva végzett önkielégítést egy ráckevei gyagyás
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat