Ma: 2022.05.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ismét bíróság előtt az antennáért gyilkoló cigányok - korábban 45 milliós kártérítést kaptak
privatkopo.hu 2014. 01. 29. 5:01:00

Perújítás miatt emberölés vádjával áll ismét bíróság előtt apa és fia a Debreceni Törvényszéken: Burka Ferencet és fiát korábban - egy férfi megölése miatt - előbb 15, illetve 13 év fegyházra ítélték, majd megismételt eljárásban bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették a gyilkosság vádja alól.Az újszentmargitai idősebb és ifjabb Burka Ferencet az 1999-ben történt bűncselekmény miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsították, emiatt 5 év 8 hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban. Apa és fia a felmentő ítélet után kártalanításért beperelte az államot, és 20, illetve 25 millió forintot kapott. Ez a Magyarországon valaha megítélt legmagasabb összegű állami kártalanítás volt „indokolatlan” fogva tartás miatt.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség 2012 márciusában perújítási nyomozást rendelt el, annak során új tanúk és szakértők kerültek képbe, új tárgyi bizonyíték került elő, illetve a nyomozó hatóság titkos adatszerzés útján is új információkhoz jutott.

Ezek alapján a fellebbviteli főügyészség 2013 júliusában perújítási indítványt nyújtott be a Debreceni Ítélőtáblára, amely szeptemberben elrendelte a perújítást és a Debreceni Törvényszéket jelölte ki az eljárás lefolytatására.

A Debreceni Törvényszéken Lányi Csaba büntetőtanácsa kedden, az első tárgyalási napon az ügyben keletkezett iratokat, illetve a vádlottak korábbi vallomásait ismertette. A két vádlott a keddi tárgyaláson nem tett vallomást, és a kérdésekre sem válaszolt, korábban mindvégig tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság délután azt a tanút hallgatta meg, akinek a bejelentése nyomán 2012-ben elindult a perújítási nyomozás. Az asszony (ifjabb Burka volt élettársának anyja) elmondta: az unokájától hallotta, hogy apjáék követték el az újszentmargitai gyilkosságot 1999 márciusában.

(Az elkövetők csaknem másfél évtizeddel ezelőtt Újszentmargitán álmából felriasztva támadtak a sértettre, a vád szerint betonvassal olyan brutálisan bántalmazták, hogy a férfi belehalt sérüléseibe. Az udvaron fekvő áldozatot másnap egy arra járó vette észre, orvost azonban már hiába hívott hozzá. A férfi lakóházáról egy háromezer forint értékű tetőantenna tűnt el.)

Időközben egy, a bűncselekményhez közeli szántóföldről előkerült egy antennadarab, amely a szakértő szerint 11-15 éve lehetett a földben, vagyis odakerülhetett a bűncselekmény elkövetésének időpontjában, 1999-ben.

A vádlottak védői jogtalannak, törvénytelennek és megalapozatlannak nevezték a perújítási eljárást. Zeke László és Győrffy István írásban indítványozták, hogy a bíróság függessze fel az eljárást, amelynek elrendelése - az ügyvédek álláspontja szerint - nem felelt meg a perújítási eljárás törvényi szabályozásának. A védők úgy ítélték meg, a vádlottak és védőik tudta nélkül alkalmazott titkosszolgálati eszközökkel gyűjtött adatokat a bíróság nem veheti figyelembe az eljárásban.

Lányi Csaba bíró átvette a beadványt, de közölte, hogy mivel a perújítást a Debreceni Ítélőtábla rendelte el, a törvényszéknek nincs módja ebben a kérdésben határozatot hozni.

További friss információk
Fogva tartotta, verte, elkábította és prostitúcióra kényszerítette
Több mint 800 tő kannabiszt termesztett
Drogdíler család ellen emeltek vádat Salgótarjánban
Prostitúcióra kényszerítettek nőket az emberkereskedők
Tagadott a brutális ukrán rabló, de véres volt a keze és a ruhája
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat