Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Chatszobában árulták a drogot
Privátkopó 2023. 05. 26. 6:35:00

A Fővárosi Főügyészség összesen 17 személlyel szemben emelt vádat, akik egy internetes chatszobában bonyolították a drogügyleteiket. A kábítószer-kereskedelmi céllal létrehozott internetes csoportot egy 29 éves férfi működtette, a csoport tagjai pedig egymás között adták-vették a különböző fajtájú kábítószereket.A vádirat szerint a 29 éves férfi már legkésőbb 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott. 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott egy internetes, üzenetküldő applikációt használva olyan zárt csoportot hozott létre, amelynek tagjai - köztük az ügy többi vádlottja - egymás között adták-vették a drogot. A droghálózatot működtető vádlott - aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt - a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált kábítószerekre vonatkozó információkat, illetve azokról többször fényképeket is csatolt. A férfi legalább 40 fős vevőkörrel rendelkezett, akik közül többen viszonteladók voltak, ezért a drog egy részét továbbértékesítették a saját vásárlóik részére. Voltak olyan csoporttagok, akiktől viszont ő maga szerezte be a továbbértékesítésre szánt kábítószereket. 

A csoport úgy működött, hogy az értékesítők beírhatták a chates felületre, hogy éppen milyen kábítószerrel rendelkeznek, akik pedig vásárolni akartak, azok megjelölhették, hogy milyen fajta kábítószert keresnek. A vevők és az eladók közötti a konkrét üzletkötés részleteinek egyeztetése már jellemzően privát üzenetekben történt. A csoport egyes tagjai az általuk értékesített kábítószer egy részét az ún. darkneten keresztül, külföldről szerezték be.

A chatszobát létrehozó 29 éves férfi ezen túlmenően az egyik közösségi oldalon egy - mintegy 1300 főből álló - csoportot is működtetett, amelynek tagjai megoszthatták egymással a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalataikat.

A nyomozók 2020 novemberében, egyszerre több helyszínen csaptak le a droghálózat tagjaira, amelynek során tőlük összesen több kilogramm kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemből származó több millió forint készpénzt is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben 17 személlyel szemben emelt vádat. A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt terheltek esetében fegyházbüntetésre irányul az ügyészi indítvány, a bűncselekmény alapesetével vádolt terheltek vonatkozásában pedig a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá pénzbüntetésre, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett.

További friss információk
Dániában futtatták a lányokat a békési cigányok
Konyhakéssel akarta megölni élettársát egy férfi
Cigarettát kért a cigány, persze megint rablás lett a vége
Járókelőket bántalmazott a részeg férfi - csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség
Börtönbe kell vonulnia a pedofil háziorvosnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat