Ma: 2024.05.18.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info






 
Vissza a főoldalra
„Dobós” cégekkel bűnöztek: 2,9 milliárdos költségvetési csalás a vád egy férfival és hat társával szemben
Privátkopó 2023. 03. 16. 15:03:00

A Fejér Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival és hat társával szemben. Az elkövetők munkaerőkölcsönző cégekkel kapcsolatos adó- és járulékbevallási, illetve befizetési kötelezettség megszegésével a központi költségvetésnek 2,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak.



A vádirat szerint a férfi által irányított bűnszervezetben a munkavállalókat az elkövetéshez felhasznált gazdasági társaságokba bejelentették, a legális működés látszatának a fenntartása érdekében az adóhatóság felé a be- és kijelentésükre vonatkozó adatlapokat megküldték. A munkavállalókat a megrendelő társaságok részére kiközvetítették, azonban annak ellenére, hogy a megrendelő társaságok a kölcsönzési díjat teljes körűen kifizették, az adó- és járulékbevallási, illetve befizetési kötelezettségnek a munkavállalóknak csak egy kis létszáma tekintetében tettek eleget. Ily módon valótlan adatokat tartalmazó adó- és járulékbevallást nyújtottak be az adóhatóságnak.

A vádlott miután a bűntársaival a költségvetést károsító tevékenységgel felhagyott, azt újabb gazdasági társaságba átjelentve, a valós adó- és járulékbevallási kötelezettség elhallgatásával folytatta tovább. A férfi a „dobott” társaságok nevében benyújtott adó- és járulékbevallások önellenőrzésére adott utasítást. Az önellenőrzésben utólagosan a valós munkavállalói létszám alapján a valós adó- és járulékbevallási kötelezettség feltüntetésére került sor, azonban az önellenőrzési bevallás benyújtásával egyidejűleg a korábban eltitkolt adó- és járulék befizetése nem történt meg. Az önellenőrzés benyújtása ily módon a bűnszervezet tevékenységének a leplezését szolgálta, az ekkorra már jelentős adóhátralékkal rendelkező társaság ellen az adóhatóság kezdeményezésére felszámolási eljárás indult, amely rövid időn belül a társaság felszámolását, a cégnyilvántartásból való törlését és a jelentős adóhiány behajthatatlanságát eredményezte.

A központi költségvetésnek okozott vagyoni hátrány 2,9 milliárd forint volt.

További friss információk
A zenés mulatság után a sportcsarnok előtt folytatódott a „buli”
Vádat emeltek a rendőrséget háromszor is megfenyegető férfi ellen
Négy lány majdnem halálra vert egy 10 éves kisfiút - a tanárok és az iskolaőr szeme láttára
Megölte kisgyermekét, majd önmagával is végzett egy fiatal anya
A bíróság 16 és 18 év börtönre ítélte az öt gyereküket pokoli körülmények között tartó cigány „szülőket”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat