Ma: 2023.05.22.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Drog az urnák között
Privátkopó 2022. 11. 23. 6:41:00

A tamási rendőrök befejezték annak a triónak az ügyét, akik a budapesti dílertől beszerzett kábítószert urnák közé rejtve szállították. A nyomozás során keletkezett iratokat - vádemelési javaslattal - megküldték az illetékes ügyészségnek.Egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást - még 2020. december 18-án - egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök többfajta (tablettákat, zöld növényi törmeléket) kábítószergyanús anyagot találtak. Azokról szakértő megállapította, hogy kábítószerek.

A nyomozóknak információjuk volt arról, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök 2021. november 24-én, a késő esti órákban, Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével - az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták,  és több hónapig börtönben volt.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében.

A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján 2021. december 16-án, Budapesten, otthona közelében elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje. A férfi ruházatában több mint 600 000 forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban többfajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

Az ügyben több mint húsz fogyasztót is kihallgattak.  Az eljárás során kiderült, hogy a kábítószer terjesztésében a 65 éves férfi felesége is részt vett. Az is bebizonyosodott, hogy a házaspár fogyasztotta is a drogot.

A tamási rendőrök a budapesti dílerrel és a helyi párral szemben is befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal - számos bűncselekmény elkövetése miatt - megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.   

További friss információk
Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak egy orvost
„Adjál cigit, mert megöllek” - kiskorú gyermekei jelenlétében szúrt az ózdi rabló
Két rablás és hat lopás - a szokásos cigányvédekezés: ott sem volt
A cigány állítása szerint tartozott neki az általa nem ismert férfi - megverte és kirabolta
Kábítószerrel a zsebében sétált be a rendőrség épületébe a rabló
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat