Ma: 2022.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Többször bántalmazta várandós élettársát - jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélték
Privatkopo.info 2022. 01. 12. 10:24:00

A Balassagyarmati Törvényszék 10 hónapról 3 év börtönbüntetésre súlyosította annak a 37 éves salgótarjáni férfinak a büntetését, aki várandós élettársát többször bántalmazta.A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018-ban emelt vádat a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2016 decemberében bántalmazta állapotos élettársát, elvette az iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. Másnap reggel a nő gyalog próbált elmenekülni salgótarjáni házukból, azonban a férfi autóval követte őt, életveszélyesen megfenyegette, amelynek hatására a nő beült mellé az autóba. A férfi egy közeli erdőhöz vitte a sértettet, aki ismét megpróbált elszaladni, azonban a vádlott utolérte, a hajánál fogva visszarántotta az autóba, ahol bántalmazta is őt.

A férfi 2017-ben is többször bántalmazta és élete kioltásával fenyegette meg élettársát.

A vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a bántalmazóval szemben súlyosabb, míg a védelem enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. 

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és a büntetést - figyelemmel a súlyosító körülmények túlsúlyára, valamint arra, hogy a vádlott a legutóbbi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, ugyanazon sértett sérelmére követte el - 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Az ítélet jogerős. 

További friss információk
Kevesellte a fűnyírásért kapott pénzt, önbíráskodás miatt emelt vádat az ügyészség
Húsvágó bárddal támadt a szomszédjára egy rendesen piálgató fiatalember
Macskaalomba rejtették a kokaint - vádat emelt a főügyészség
Egyre nagyobb a rend: halálra késeltek egy férfit Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség
Elhanyagolta kisgyermekét egy rendszeresen italozó „anya”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat