Ma: 2023.06.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Engedély nélkül tartott fegyverarzenált és lőszereket - a TEK elfogta
Privatkopo.hu 2022. 06. 16. 4:44:00

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el egy 50 éves férfit, Nógrádkövesden.A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást folytat többrendbeli lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 50 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy egy fegyverüzlet tulajdonosaként a férfi 2022 februárjában és márciusában Budapesten értékesített összesen 5500 darab lőszert. A gyanúsított az ilyen kaliberű lőszer tartására hatóság által kiadott engedéllyel nem rendelkezik. Megállapítást nyert az is, hogy a férfi 2022 áprilisában szintén Budapesten, egy másik vásárlónak értékesített 1000 darab más típusú, olyan kaliberű sörétes lőszert, amelynek tartására fegyvertartási engedélye a vevőnek nem volt.

A férfi a fegyverbolt tulajdonosaként a lőfegyverkereskedelemre vonatkozó törvény által előírt jogszabályokat nem tartotta be, és azokat szándékosan megsértette.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával 2022. június 14-én az 50 éves férfit - nógrádkövesdi tartózkodási helyén - elfogták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Igazgatásrendészeti Osztály munkatársai a férfi tulajdonában lévő fegyverszaküzletben ellenőrzést, míg a nyomozók a férfi tartózkodási helyén és a budapesti ingatlanában kutatást tartottak, valamint a tulajdonában lévő gépjárműveket átvizsgálták.

Az Igazgatásrendészeti Osztály az üzletben feltárt hiányosságokra való tekintettel zár alá vételre intézkedett. A nyomozók 14 golyós lőfegyvert, 24 maroklőfegyvert és közel 10 000 különféle kaliberű lőszert foglaltak le, amelyek egy részéről megállapítást nyert, hogy a magyar lőfegyver-nyilvántartásban nem szerepelnek, így azokra magyar hatósági engedély nem állt rendelkezésre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az előállított 50 éves budapesti lakos ellen - őrizetbe vétele mellett - az eljárást szakértők bevonásával folytatja. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
Egy nő késsel szúrta combon élettársát - a férfi életét vesztette
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség arra a női mentőtisztre, aki az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot
Nadrágtartóval fojtotta meg a kismamát a cigány
„Van egy cigid?” - nem volt, ezért aztán pénzzel is beérte a „navajonki”
Kilószámra állították elő a drogot egy kőbányai lakásban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat