Ma: 2022.11.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét, tizenöt év szabadságvesztésre ítélték
Privátkopó 2022. 11. 23. 5:58:00

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét - írja az NNI közleménye. A férfi kereskedett is a megszerzett adatokkal: a közlemény szerint közel 16 millió forintot kereshetett így.A férfi egy távoli hozzáférést biztosító alkalmazáson keresztül fért hozzá a sértettek informatikai eszközeihez, a billentyűzet leütések naplózásával megszerezte többek közt a bankkártya-adataikat és az internetbank jelszavaikat is. Az adatokkal átutalásokat hajtott végre, mobilegyenlegeket töltött fel, emelt díjas vásárlásokat végzett, koncert-, busz-, vonat- és parkolójegyeket vett, ételt rendelt és online fogadási oldalakon is játszott.

Miután az egyik hozzátartozóját is kihallgatták az ügyben, a férfi egy e-mailt is írt az NNI-nek, amelyben megfenyegette őket: nyilvánosságra hozza az adatokat, ha tovább folytatják ellene a nyomozást.

A tizenöt éves fegyházbüntetés mellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 200 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetnie.

Privátkopó: Csak két kézenfekvő kérdés. Milyen informatikai rendszer lehet az olyan, amelyet egy átlagember képes feltörni? Kiket terhel felelősség emiatt?

További friss információk
Drog az urnák között
Feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerét, tizenöt év szabadságvesztésre ítélték
Vádat emeltek öt kamasz ellen, akik felvették, ahogy megcsókoltatják a cipőjüket egy 15 éves fiúval
Kórházi ápolókat ütött, rúgott meg
Bárddal támadt a földön fekvő férfira
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat