Ma: 2024.05.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Biciklis futár szállította a kokaint a vevőknek
Privátkopó 2024. 04. 08. 9:49:00

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival és az egyikük feleségével szemben.A vádirat szerint egy 40 éves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen értékesített kokaint, olyan módon, hogy azt egy Budapest III. kerületi lakásban tárolta, adagolta és onnan szolgálta ki a lakásba érkező vevőit. A vevők többnyire készpénzzel, de esetenként átutalással is fizettek. A kábítószer terjesztésébe a férfi bevonta feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint - a férfi távollétében - tartotta a vevőkkel a kapcsolatot.

Igény szerint a város távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de a kereskedési hálózat tagja volt egy 33 éves biciklis futár is, akivel a férfi általában délutánonként találkozott. Ekkor átadta a futárnak a kiporciózott kokaint, és megjelölte neki a kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak.

A rendőrség 2021. szeptember 29-én átfogó akció keretében éppen egy ilyen napi találkozó során hajtott végre rajtaütést és a 40 éves férfit a futárral együtt a szállítmány átadása után elfogta.

A kokain forrása - azaz a „felsőbb kapcsolat” - egy 66 éves férfi volt, akinek egy, szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség kutatást tartott, ahol eladásra szánt jelentős mennyiségű kokaint foglalt le. 

A Fővárosi Főügyészség a három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi vádlottra fegyházbüntetés, míg a nővel szemben börtönbüntetés, továbbá mindegyikük ellen pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része 100 millió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is. 

További friss információk
Kifosztotta az eszméletlen cukorbeteget
4 millió forinttal károsította meg kuncsaftját a 24 éves prostituált
A kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezte az ügyészség a gyermekpornográfia elkövetőjével szemben
Hazudott az apa a rendőröknek azért, hogy a lánya hazaköltözzön
Fiatalkorúaknak is árulták a kábítószert: letartóztatásban apa és fia
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat