Ma: 2024.05.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
40 millió forint kenőpénzt kért az orgoványi takarék volt ügyvezetője - hazaengedte a bíróság
privatkopo.hu 2015. 03. 02. 12:23:00

A nyomozás adatai szerint 2013 nyarán 40 millió forintot kenőpénzt kért az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezetője, Gellért Imre azért, hogy a moszkvai magyar nagykövetség akkori agrárattaséja, Kiss Szilárd érdekeltségébe tartozó Winexport Kft. mintegy 600 millió forintos tartozását 100 millió forintért értékesítse Kiss barátja, Sziky Gyula cégének. A Privát Kopó értesülése szerint a vesztegetéssel gyanúsított Gellért előzetes letartóztatását február közepén megszüntették.A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúja szerint egy - Kiss Szilárd Miklós közvetett érdekeltségébe tartozó - martfűi székhelyű cég (Winexport Kft.) 2010 decemberében 500 millió forint hitelt vett fel az azóta felszámolás alá került soltvadkerti takarékszövetkezettől. A kölcsönt - amit egyébként nem törlesztettek - a felhalmozott kamatokkal (mintegy 100 millió forint) együtt 2012 júliusában engedményezték az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet részére. Kiss Szilárd Miklós 2013 nyarán felkérte ismerősét, Sziky Gyulát, hogy segítsen neki a cégét terhelő követelés áron aluli megszerzésében, megvételében. A felkérés alapján a 48 éves gyanúsított tárgyalásokat folytatott az érintett takarékszövetkezet önálló intézkedésre jogosult vezetőjével, Gellért Imrével (fotónkon), amelynek eredményeképpen a Sziky Gyula érdekeltségébe tartozó Ingatlan Pro Kft. a valós érték nem egészen 20 százalékáért vásárolta meg a követelést. Sziky Gyula a gyanú szerint közreműködésért cserébe anyagi előnyt - 40 millió forintot - ígért a hitelintézet ügyvezetőjének, Gellért Imrének, amit az 58 éves férfi elfogadott. A büntetőeljárás adatai szerint a tartozás megvásárlásához szükséges, valamint a Gellért Imre részére felajánlott összeget is Kiss Szilárd Miklós biztosította. A gyanúsítottakat az illetékes bíróság január közepén 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A Privát Kopó információja szerint Gellért Imre fogva tartását - amelynek határideje február közepén lejárt - nem hosszabbították meg, a volt takarékszövetkezeti vezető már orgoványi otthonában várja sorsa jobbra fordulását.

További friss információk
Hazudott az apa a rendőröknek azért, hogy a lánya hazaköltözzön
Fiatalkorúaknak is árulták a kábítószert: letartóztatásban apa és fia
Kábítószer-kereskedelem miatt továbbra is letartóztatásban egy volt rendőr
Kifosztotta az alvó betegeket a kórházban egy „navajonki”
Drogot akart rabolni két hülyegyerek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat