Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Népszerű rádiós műsorvezető és a „sonkakirály” is a szökésben lévő, egykori hírhedt olajbűnöző szűk baráti köréhez tartozott
Privátkopó 2023. 03. 05. 14:06:00

Továbbra sem találja a rendőrség a szökésben lévő egykori Békés megyei olajbűnözőt, Gidai Jánost. Az 58 éves férfival szemben a Gyulai Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója bocsátott ki elfogatóparancsot, 2023. február elején, mivel költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg. A bujkáló adócsaló ellen hamarosan két másik büntetőügyben is ítélet születhet.Korábbi cikkünk a témában itt érhető el:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=gidaijanos&MN=Fooldal&LN=Hungarian

A Privátkopó bűnügyi portál értesülése szerint Gidai János ellen további két büntetőeljárás folyik jelenleg, mindkettő bírósági szakban van már, az egyik Kaposváron, 9 milliárd forintos, a másik Budapesten, 2 milliárd forintos költségvetési csalás vádjával.

A bűnözőnek tehát jó oka volt arra, hogy - stílszerűen - olajra lépjen.

A cégnyilvántartás szerint az egykori olajos nevéhez három, úgymond problémás vállalkozás kapcsolható: a 2015-ben kényszertörölt Etyekvin Kft. (ebben a társaságban Takács Csaba volt a tulajdonos és ügyvezető társa), a 2016-ban kényszertörölt SOUL GARDEN Kft., valamint a 2019-ben kényszertörölt Etyekvin Pince Kft., amely mintegy 110 milliós adótartozást halmozott fel.

Úgy tudni, Gidai felesége nevén egy hatalmas,, rendkívül értékes etyeki birtok van, amely aligha a tisztességes, adózott munka gyümölcse.

                                     A „sonkakirály”: Árpás László

A bűnügyi portál megtudta azt is, hogy a hírhedt, olajbűnözésre szakosodott cégek - a Full Marker Kft., valamint a Petronex Rt. - korábbi igazgatója szűk baráti köréhez tartozott a Nemzeti Bormarketingért felelős kormánybiztos, az Etyeken borászkodó, népszerű rádiós műsorvezető-szerkesztő, Rókusfalvy Pál (a Rókusfalvy Fogadó Kft. és a Rókusfalvy Birtok Kft. tulajdonosa), valamint az ugyancsak etyeki székhelyű Sonkamester Kft. tulajdonosa, Árpás László. Utóbbi nevéhez két, korábban - jelentős adótartozás miatt - „elborított” gazdasági társaság, a bírósági kényszertörléssel megszűnt GOODIMPEX Bt., továbbá az ugyancsak kényszertörléssel „kimúlt” ÚJHEGYI GASTRO BIRTOK Kft. kapcsolódott.

                  A kormánybiztos-rádiós-borász: Rókusfalvy Pál

Rókusfalvy sikeresebb vállalkozó nála, ő ugyanis csupán egy olyan cégben volt tulajdonos (KIS HERCEG GASZTRONÓMIA Kft.) az elmúlt években, amelyet a NAV - adótartozás miatt - felszámoltatott (2011 őszén).

A végére hagytuk, az ugyancsak a baráti társasághoz tartozó, Békésről származó, ám egy ideje Biatorbágyon élő, 46 éves Takács Csabát, Gidai volt üzlettársát, aki igazi nagypályásnak tűnik a cimboráihoz képest, hiszen a már említett, kényszertörölt Etyekvin Kft.-n kívül a szintén kényszertörléssel cégtemetőbe helyezett SPDC Hungary Kft., valamint a felszámolással megszüntetett Extrema Kft., M-AUT Építőipari Kft., és TAKÁCSÉK Kft. tartozott az érdekeltségébe. A vállalkozásokban közös, hogy mindegyik tetemes adótartozással került a süllyesztőbe.

További friss információk
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat