Ma: 2023.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Folyamatosan zaklatta volt barátnőjét, a gépkocsiját is megrongálta a férfi, aki ellen számos büntetőeljárás van folyamatban
Privátkopó 2023. 11. 13. 10:39:00

Hét hónapja számolt be a Privátkopó bűnügyi portál arról, hogy egy budapesti férfi - a tulajdonosokat tévedésbe ejtve és tartva - csalárd módon kaparintott meg egy értékes balatonkenesei nyaralót, úgy, hogy színlelt adásvételi szerződéssel és visszadátumozott, valótlan tartalmú kölcsönszerződéssel jutott annak birtokába. A trükkös vevővel összefüggésben most újabb információk merültek fel: Hajós Józseffel szemben számos büntetőeljárás zajlik, volt barátnője zaklatása miatt pedig a bíróság távoltartását rendelte el.2014-ben színlelt adásvételi szerződéssel és visszadátumozott, valótlan tartalmú kölcsönszerződéssel szerzett meg a tulajdonosoktól egy értékes, 200 négyzetméteres, balatonkenesei nyaralót Hajós József budapesti lakos.

Az esetről 2023 áprilisában tényfeltáró cikket közölt a Privátkopó, amely itt érhető el:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=balatonkeneseingatlan&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Hajóssal kapcsolatban most újabb információk jutottak a bűnügyi portál birtokába. A férfi ellen jelenleg négy büntetőeljárás van folyamatban: egy 2019-ben elrendelt nyomozásban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntett, egy ugyancsak 2019-ben indult bűnügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csődbűncselekmény, míg egy 2021-óta folyamatban lévő eljárásban a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés bűntette elkövetésével gyanúsítja.

A Privátkopó értesülése szerint a negyedik büntetőeljárás - 2022 nyarán - zaklatás és rongálás gyanújával indult Hajós ellen. Úgy tudni, a volt barátnőjével összefüggésben került sor a bírósági intézkedésre, mivel a nőt rendszeresen zaklatta a munkahelyén, továbbá két alkalommal a gépkocsiját is megrongálta.

Hajós a volt párjával történő szakításukat követően - annak ellenére, hogy a volt barátnője már nem kívánt kapcsolatba kerülni vele - 2022. január közepétől a sértettet elektronikus levelekkel bombázta, valamint a nő munkatársainak, barátnőinek, illetve édesanyjának is küldött több alkalommal - e-mail. Messenger-üzenet és sms formájában - üzeneteket. A bíróság álláspontja szerint a férfinak az volt a célja, hogy „az üzeneteit a sértettnek ezen személyek eljuttassák, illetve ezzel a volt barátnő rossz hírét keltse”. Mindezeken kívül a gyanúsított több alkalommal megjelent a fiatal nő munkahelyén is, hogy őt kellemetlen helyzetbe hozza, lejárassa kollégái előtt.

Hajós József a sértettnek, illetve a sértett ismeretségi körébe tartozó személyeknek címzett levelekben kijelentette, hogy „bírósági eljárást fog vele szemben indítani és annak nem lesz jó vége”. Egy alkalommal - e-mailben - célzást tett arra, hogy volt párja „ne lepődjön meg, ha furcsa dolgok történnek vele”.

Történtek is.

A Budai Központi Kerületi Bíróság végzése szerint „a gyanúsított 2022 tavaszán a sértett leparkolt gépjárművének mindkét hátsó gumiabroncsát kiszúrta”. Néhány hónappal később - 2022. augusztus elején - „a férfi által tudottan a volt barátnő használatában álló, és a nő munkahelyénél parkoló személygépkocsi két abroncsát megrongálta oly módon, hogy a bal hátsó abroncs és a jobb hátsó abroncs futófelületébe 1-1 darab csavart ütött”. A két cselekménnyel mintegy 130 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Hajós József - akit az ellene indult büntetőeljárások sem tartottak vissza attól, hogy volt párját zaklassa - távoltartása 2022. július 14. naptól folyamatosan érvényben van, azt az illetékes bíróság négyhavonta meghosszabbította.

(Fotók: illusztráció)

További friss információk
Gyermekpornográfia miatt ítéltek nyolc és fél évre egy (volt) katonát
Elektromos kerékpárral vesztegettek meg egy budapesti doktornőt
Újabb két embercsempészt kapcsolt le a Nemzeti Nyomozó Iroda
Késsel támadt édesanyjára egy drogos hulladék
Megint a legendás cigány gyerekszeretet: 15 év fegyház a csecsemője életét kioltó „anyának”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat