Ma: 2023.03.10.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
20 év után került bilincs egy gyilkossági kísérlet elkövetőjének csuklójára
Privátkopó 2023. 03. 10. 6:48:00

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta annak a 2001-ben történt bűnesetnek a vizsgálatát, amelynek elkövetője - a gyanú szerint - 2016-ban azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy kecskeméti intézményt. A nyomozás során kiderült: sokkal súlyosabb bűncselekmény is van a rovásán.A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán 2001 áprilisában emberölés kísérlete miatt indult nyomozás.

Az ügy sértettje egy, akkor 27 éves nő volt, akit a Halasi úti társasházaknál támadott meg egy ismeretlen. Az asszony a szerencsének és két - a közelben tartózkodó - férfinek köszönhette, hogy életben maradt: amikor kiabálni kezdett, a segítségére siettek, a támadó pedig kereket oldott. A nyomozók az elkövetés feltételezett eszközét - egy kést - ugyan a közelben megtalálták, de erőfeszítéseik ellenére nem akadtak az elkövető nyomára.

Az életellenes ügyekkel foglalkozó rendőrök időről időre elővették a rejtélyes eset dossziéját, és a jegyzőkönyvek, jelentések sorai között kerestek választ arra a kérdésre, hogy ki lehet a késelő.

A fordulatot egy másik eset hozta meg: 2016. szeptember 8-án, reggel, egy nyilvános telefonfülkéből bejelentést tett valaki, hogy az egyik közintézményt csőbombával fogja felrobbantani. A rendőrök az épületet alaposan átkutatták, de bombát nem találtak, és a katasztrófa nem is következett be szerencsére. A közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt elrendelt nyomozás során minden lehetséges nyomot, információt begyűjtöttek, amely a fenyegetéssel összefügghetett. A technikai fejlődés eredményeként aztán a nyomok összehasonlítása meglepő eredményre vezetett: a késelés helyszínén talált anyagmaradványok arra engedtek következtetni, hogy a robbantással fenyegetőző ismeretlen és az emberölési kísérlet elkövetője ugyanaz a személy lehet.

A nyomozók végül - az ekkorra beszerzett szakértői vélemények alapján - 2022. január 18-án, kora reggel elfogták és őrizetbe vették az emberölés bűntett kísérletével és a közveszéllyel fenyegetés bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást. Álláspontjuk szerint miden olyan bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek alapján megtörténhet a vádemelés, így az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
Korrupt határrendészek letartóztatását indítványozta a nyomozó ügyészség
20 év után került bilincs egy gyilkossági kísérlet elkövetőjének csuklójára
57 év házasság után: félkilós kalapáccsal támadt hitvesére egy öregember Erdőtelken
Tatabányai társasház felrobbantással fenyegetőzött egy félnótás
Autópályák mentén fosztogató cigánybanda tagjait kapcsolták le a Pest megyei nyomozók
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat