Ma: 2024.04.19.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
20 év után került bilincs egy gyilkossági kísérlet elkövetőjének csuklójára
Privátkopó 2023. 03. 10. 6:48:00

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta annak a 2001-ben történt bűnesetnek a vizsgálatát, amelynek elkövetője - a gyanú szerint - 2016-ban azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy kecskeméti intézményt. A nyomozás során kiderült: sokkal súlyosabb bűncselekmény is van a rovásán.A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán 2001 áprilisában emberölés kísérlete miatt indult nyomozás.

Az ügy sértettje egy, akkor 27 éves nő volt, akit a Halasi úti társasházaknál támadott meg egy ismeretlen. Az asszony a szerencsének és két - a közelben tartózkodó - férfinek köszönhette, hogy életben maradt: amikor kiabálni kezdett, a segítségére siettek, a támadó pedig kereket oldott. A nyomozók az elkövetés feltételezett eszközét - egy kést - ugyan a közelben megtalálták, de erőfeszítéseik ellenére nem akadtak az elkövető nyomára.

Az életellenes ügyekkel foglalkozó rendőrök időről időre elővették a rejtélyes eset dossziéját, és a jegyzőkönyvek, jelentések sorai között kerestek választ arra a kérdésre, hogy ki lehet a késelő.

A fordulatot egy másik eset hozta meg: 2016. szeptember 8-án, reggel, egy nyilvános telefonfülkéből bejelentést tett valaki, hogy az egyik közintézményt csőbombával fogja felrobbantani. A rendőrök az épületet alaposan átkutatták, de bombát nem találtak, és a katasztrófa nem is következett be szerencsére. A közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt elrendelt nyomozás során minden lehetséges nyomot, információt begyűjtöttek, amely a fenyegetéssel összefügghetett. A technikai fejlődés eredményeként aztán a nyomok összehasonlítása meglepő eredményre vezetett: a késelés helyszínén talált anyagmaradványok arra engedtek következtetni, hogy a robbantással fenyegetőző ismeretlen és az emberölési kísérlet elkövetője ugyanaz a személy lehet.

A nyomozók végül - az ekkorra beszerzett szakértői vélemények alapján - 2022. január 18-án, kora reggel elfogták és őrizetbe vették az emberölés bűntett kísérletével és a közveszéllyel fenyegetés bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást. Álláspontjuk szerint miden olyan bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek alapján megtörténhet a vádemelés, így az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
Megütötte barátnőjét, így bukott le a díler
4 év szabadságvesztésre ítélték az idős asszonyt kifosztó cigányt
Tíz drogdíler rendőrkézen
Életveszélyesen bántalmazta csecsemőjét az „anya”
Féltékenységből brutálisan összeverte élettársát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat