Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Üvegszilánkokat és fém edénysúroló darabját találták az iregszemcsei kisiskolások és óvodások ételében - a főzőkonyha üzemeltetője szándékosságot feltételez
Privátkopó 2024. 05. 15. 11:54:00

Bezárták a Tolna megyei Iregszemcse község önkormányzati főzőkonyháját, mert május elején - több alkalommal - veszélyes tárgyakat találtak az ételekben - értesült a Privátkopó bűnügyi portál. A főzőkonyhát az iregszemcsei önkormányzattal 2023 novemberében kötött szerződés alapján a vasvári székhelyű Atroplusz Kft. üzemelteti.A bűnügyi portál információja szerint 2024. május 2-án, az iregszemcse Göllesz Viktor Általános Iskola ebédlőjében alsós osztályos gyermekek ételében - több adagban is - üvegdarabokat találtak.

Ugyanezen a napon egy iregszemcsei óvodai dolgozó ételből a nyelőcsövéig jutott üvegszilánkot sürgősségi ellátás során távolítottak el.

Egy nappal később, 2024. május 3-án egy iregszemcsei óvodás gyermek szájából fém dörzsi edénysúroló darabját szedte ki az óvodapedagógus.  A mosogatáshoz használt anyag ugyancsak a helyi főzőkonyhán készült ételből került a kisgyermek szájába.

„Az elmúlt két hét megmagyarázhatatlan eseményei után nem maradt más lehetőség, mint az iregszemcsei főzőkonyhánk bezárása” - írta tájékoztatójában az Atroplusz Kft. ügyvezetője. Kulcsár Gábor közleményében úgy fogalmazott, hogy nem zárja ki az idegenkezűséget: „kénytelen vagyok a szándékosságot és az előre kitervelt károkozást feltételezni”.

A közétkeztetési cég Iregszemcsén mintegy 700 fő élelmezését végzi.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal is eljárást folytat.

Frissítés (2024. május 17.)

A Privátkopó bűnügyi portál megkeresésére a Tolna Vármegyei Kormányhivatal az alábbi tájékoztatást adta.

„A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatala az ügyben ellenőrzéseket tartott a főző- és tálaló konyhákon. A problémák miatt a főzési tevékenységet felfüggesztettük, a hatósági eljárás folyamatban van.”

További friss információk
Terrorcselekménnyel fenyegetett egy 43 éves férfi
Gyermekei előtt fenyegette meg a buszsofőrt
Visszaélt orvosi helyzetével - lebuktatta az NVSZ
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat