Ma: 2022.06.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kétmilliárdos kárt okozott egy fiktív számlákat kiállító céghálózat - hét letartóztatott
Privatkopo.info 2022. 06. 17. 6:31:00

Fiktív számlákat kiállító építőipari céghálózat hét tagját tartóztatták le Tatabányán; a gyanú szerint csaknem kétmilliárd forintos kárt okoztak.Két férfi 2017-től működtette a céghálózatot. A valós gazdasági tevékenység nélküli, stróman ügyvezetők közreműködésével készült számlákat gazdasági társaságok használták fel, így a fizetendő áfát jogosulatlanul csökkentették - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói több száz millió forint értékben foglaltak le ingatlanokat, gépjárműveket és pénzt.

A Tatabányai Járásbíróság határozata alapján letartóztatták a bűnszervezet két vezetőjét, a fiktív számlákat kibocsátó egyik cég képviselőjét, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetőjét, a pénz visszajuttatásában szerepet játszó egyik gyanúsítottat, valamint két irodai alkalmazottat is.

További friss információk
Felfegyverkezve rabolta ki a hajdúszoboszlói dohányboltot
Eltérő kultúra: bűnügyi őrizetben a kispesti keresztelőn verekedő „c-típusúak”
Dohányboltból árulta a drogot
14 éves lánytól kért meztelen fotókat: „Azt hittem, csak akkor bűncselekmény, ha szexuális kapcsolatot létesítek vele”
Engedély nélkül tartott fegyverarzenált és lőszereket - a TEK elfogta
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat