Ma: 2022.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
15 éves lányuk előtt szurkálta halálra az anyát
Privatkopo.info 2022. 06. 18. 5:39:00

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt.A 34 éves vádlott az élettársával és leánygyermekükkel egy szatmári faluban élt. Az élettársi kapcsolat megromlott, ezért a fiatalasszony új kapcsolatot keresett, ezért a vádlott féltékeny volt, rendszeresen zaklatta, és bántalmazta is a sértettet.

2021. május végén a férfi hajnalban tért haza, és az ajtót nyitó fiatalasszonyt ütni kezdte, majd a menekülő sértettet tapétavágóval testszerte megvágta és megszúrta. A 15 éves leánygyermekük telefonon a nagyszüleitől kért segítséget, a konyhából egy 19 cm pengehosszúságú kést vett magához azért, hogy édesanyja segítségére legyen. Az őrjöngő férfi elvette a kést, arcon ütötte a lányt, azután a már földön fekvő fiatalasszonyt többször megszúrta. Az  élettárs a helyszínen meghalt. A lány az ablakon keresztül kimenekült a házból. Ekkor érkezett a helyszínre a nő apja, aki látta, hogy a férfi az élettelen testet döfködi, majd hasba szúrta magát. Az elkövető késsel csapkodva  az apa homlokán két vérző sérülést okozott.

A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat őrizetbe vette.

A férfi vallomása szerint a tapétavágóval csupán védekezett, illetve teljes önkívületi állapotban nem volt tudatában annak, mit csinál. A tárgyaláson is meghallgatott elmeorvos szakértők azonban cáfolták ezt a védekezést. 

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az életfogytig tartó szabadságvesztés - amelyből a vádlott legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra - tettarányos büntetés. A vádlott késsel támadott családtagjaira, különös kegyetlenséggel oltotta ki élettársának életét leánygyermekük előtt, akinek szintén sérülést okozott. Nem kímélte a sértett apját sem, akit késsel a kezében bántalmazott és üldözött a házban. A családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, az ilyen brutális cselekmények elkövetőivel szemben pedig a törvény teljes szigorát kell alkalmazni.

A védelmi fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.
További friss információk
Dohánybolti eladó leszúrásával fenyegetőzött
Házi készítésű eszközökkel termesztettek kannabiszt
Rendszeresen vásárolt kábítószert a rendvédelmi dolgozó
Csoportosan raboltak Bagaméren
Megfojtotta férje szeretőjét egy nő Tiszadadán
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat