Ma: 2022.05.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Élettársa torkához kést szegezve akarta lelövetni magát a rendőrökkel
Privatkopo.info 2022. 05. 09. 7:10:00

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint súlyosabb büntetés kiszabása szükséges azzal a férfival szemben, aki kést használva akarta a rendőri fegyverhasználatot kikényszeríteni. A 30 éves, büntetett előéletű férfi 2020 augusztusában nagyobb mennyiségű nyugtatót vett be, amelytől bódult állapotba került, majd közölte az élettársával, hogy nyomban öngyilkos lesz. Szándékának komolyságát bizonyítva egy késsel bal csuklóját és alkarját egyaránt megsértette. Mivel a fiatalasszony hasztalan kísérelte meg lebeszélni, a 112-es hívószámon kért segítséget.

A férfi ekkor elhatározta, hogy - vallási okok miatt - nem önkezével vet véget életének, hanem a rendőrökkel lelöveti magát. Ezt úgy akarta elérni, hogy az élettársa nyakához kést tart, így késztetve a rendőröket lőfegyverük használatára.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, a férfi megragadta élettársa haját, az úttest közepére rángatta és térdre kényszerítette. Egy nagy pengéjű konyhakést az asszony torkának szegezett, miközben kiabálva, többször is felszólította a rendőröket: „Lőjetek le, különben megölöm!” A férfi ismételt felszólításra sem hagyott fel az erőszakkal, az egyik rendőr a háta mögé került, és vállon rúgta. Az elkövető a földre zuhant, mire élettársa a szorításából kiszabadulva elszaladt. A rendőrök a továbbra is ellenálló férfit megbilincselték.

A Miskolci Törvényszék állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény megvalósításával elkövetett terrorcselekmény bűntette miatt a vádlottat 5 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A megyei főügyészség a büntetés jelentős súlyosítását indítványozta. A vádlott védőjével együtt elsősorban teljes körű felmentés, téves ténymegállapítás és téves minősítés miatt, másodsorban a büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a Büntető Törvénykönyv alapján minimum 10 évi fegyházbüntetéssel, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény elkövetőjének büntetése rendkívül enyhe. A vádlott többszörösen büntetett előélete, az elkövetett cselekmény jellege és módja miatt tettarányos, súlyosabb büntetés kiszabásának van helye.

További friss információk
Fogva tartotta, verte, elkábította és prostitúcióra kényszerítette
Több mint 800 tő kannabiszt termesztett
Drogdíler család ellen emeltek vádat Salgótarjánban
Prostitúcióra kényszerítettek nőket az emberkereskedők
Tagadott a brutális ukrán rabló, de véres volt a keze és a ruhája
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat