Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Automata fegyverekkel lőttek a rendőrökre Mórahalomnál - viszonzás helyett menekülésre kaptak parancsot a határvédők
Privátkopó 2023. 09. 27. 6:33:00

Betolakodók rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ délvidéki oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), kedden.Mórahalom térségében egy négytagú szerb-magyar közös járőrcsoport legalább négy egyes lövést, majd több rövid, Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott sorozatlövést észlelt az ideiglenes biztonsági határzárnál csütörtökön, 22 óra 30 perckor.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból; senki sem sérült meg.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar hatóságok a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartottak. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Újabb eset: ketten is fegyvert fogtak a rendőrökre - és őket sem lőtték agyon

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú, magát török származásúnak mondó férfit, aki Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A határkerítés távfelügyeleti rendszerét kezelő rendőrök szeptember 25-én, 9 óra körül észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen. A helyszínre irányított két határvadász és a rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni a feltartóztatott fiatalkorú betolakodóval és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején maradt.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi elővette a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és a tőle egy-két méterre lévő, intézkedni kívánó rendőrökre fogta. Eközben a harmadik férfi a kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől fenyegette lőfegyverrel a rendőröket.

A fenyegetés miatt a rendőri intézkedés meghiúsult, a három férfi visszamászott a kerítésen Szerbiába.

További friss információk
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat