Ma: 2023.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Nőket fenyegetett és kényszerített prostitúcióra egy nógrádi „navajonki”
Privátkopó 2023. 05. 17. 7:23:00

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendeléséről döntött a bíróság egy 30 éves kelet-nógrádi férfi ügyében, aki ellen több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak.A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a férfit 2020 augusztusában felkereste egy nőismerőse szállást, valamint segítséget kérve tőle. A férfi egy salgótarjáni fogadóba vitte a sértettet, ajándékokat vett és modellmunkát ígért neki. Azután Bécsbe szállította, ahol a beígért munka helyett a kiszolgáltatott nőnek egy, a férfi ismerőse által bérelt lakásban pénzért szexuális cselekményeket kellett végeznie. A pénzt át kellett adnia a férfinak, aki ekkor már azzal fenyegette meg, hogy ha nem hajlandó ezt a fajta tevékenységet tovább végezni, akkor kiveri a fogait, vagy megöli.

A nőnek később sikerült hazaszöknie Magyarországra, az otthagyott iratait a gyanúsított megsemmisítette.

Emellett a férfi a saját élettársát 2020 elejétől - súlyos fenyegetésekkel - arra kényszerítette, hogy vele maradjon. Ennek érdekében nagyszüleivel és kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartását is akadályozta. Továbbá az ő bántalmazásukkal, valamint a sértett megölésével is fenyegetőzött. Többször ténylegesen is bántalmazta a nőt, illetve előfordult, hogy akarata ellenére levágta a haját, máskor a lábait pengével vágta meg.

2021-ben a gyanúsított megkérte egyik ismerősét, hogy videózza le az élettársát, akit arra kényszerített, hogy tegyen úgy, mintha kábítószert porciózna ki. A férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy ha elhagyja őt, akkor a felvételt nyilvánosságra hozza és a rendőrségre, valamint a gyámhatóságra is eljuttatja.

A nyomozó hatóság a fentiek miatt emberkereskedelem, kényszermunka és kényszerítés bűntettével gyanúsította meg a férfit és előterjesztést tett a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatására, amelyet a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozott is a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája előtt.

A bíróság - az ügyészi indítvánnyal egyezően - a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése iránt fellebbezett, így a letartóztatásról a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a másodfokú döntésig a férfi a rácsok mögött marad.

További friss információk
Automata fegyverekkel lőttek a rendőrökre Mórahalomnál - viszonzás helyett menekülésre kaptak parancsot a határvédők
A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre
Bicska is előkerült egy debreceni iskola előtti verekedésben
Miskolci „életkép”: utcán rabolt a cigánynő
10 percen belül egy férfit és egy nőt is megtámadott egy 18 éves „navajonki” - az asszonyt háromszor ütötte arcon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat