Ma: 2022.08.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Több százmilliós áfacsalási ügybe keveredett a Biocom étrend-kiegészítőket forgalmazó „Ökonet-Európa” Kft.
Privatkopo.info 2022. 06. 24. 11:55:00

Több százmillió forintos költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a vitaminokat és étrend-kiegészítőket forgalmazó „Ökonet-Európa” Kft. tevékenységével összefüggésben - értesült a Privátkopó bűnügyi hírportál.Több éve zajlik a nyomozás abban a büntetőügyben, amelynek egyik gyanúsítottja Kovács Zoltán, az „Ökonet-Európa” Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A NAV pénzügyi nyomozói szerint a társaság egy több százmillió forintos - áfával kapcsolatos - költségvetési csalás részese. A kft. ellen az adóhivatal 2020 szeptemberében büntetőjogi intézkedést rendelt el, amely jelenleg is hatályos. Úgy tudni, a pénzügyi nyomozók vizsgálják, hogy a különösen nagy értékre elkövetett áfacsalás mellett megvalósulhatott-e pénzmosás bűntette is.

A Privátkopó megkereste Kovács Zoltán gyanúsítottat, aki a portál érdeklődésére a következő válaszolta.

Megfelel a valóságnak, hogy az egyik korábbi reklámarcunkhoz kapcsolódó, hálózati tagunkként is üzemelő cég tulajdonosa elleni büntetőeljárás vonatkozásában cégünk is a nyomozás látókörébe került, és az adóhatóság költségvetési csalás elkövetésével gyanúsított meg. Arról nincs információm, hogy a NAV pénzmosás ügyében is vizsgálódik. Szomorú dolognak tartom, hogy több mint két és fél év után még addig sem jutottunk el, hogy a hatóság az általunk tett nyilatkozatokra, vallomásokra, indítványokra érdemben válaszoljon.”

Az „Ökonet Európa” Kft. Magyarország egyik legnagyobb, vitaminokkal és étrend-kiegészítő termékekkel kereskedő társasága. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban több mint 4 milliárd 500 millió, 2021-ben közel 5 milliárd 400 millió forint volt.

A dabasi központtal működő kft. a svájci székhelyű Biocom International (Europe) AG. készítményeinek magyarországi forgalmazója.

(Folytatjuk)

További friss információk
Megfojtotta férje szeretőjét egy nő Tiszadadán
Szexuális erőszak kísérlete Budapest XV. kerületében
Bűnpártolás miatti vádemelés egy volt rendőr ellen
Húsz percen elfogták a benzinkútról rabló személyt
Lincselés Ózdon: 70 éves bácsira támadt rá egy ballagást „ünneplő” c-típusú horda
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat