Ma: 2022.10.22.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Prostitúcióra kényszerítettek nőket az emberkereskedők
Privatkopo.info 2022. 05. 10. 6:10:00

A Baranya Megyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik közül az egyik a másiktól egy nőt vásárolt azért, hogy külföldön prostituáltként dolgoztassa.A vádirat szerint az egyik férfi 2017. évtől kezdődően a vele érzelmi kapcsolatba kerülő nőket rávette arra - ha szükséges volt, akkor erőszakkal vagy fenyegetéssel -, hogy prostituáltként pénzt keressenek neki. Az egyik sértettel középiskolában osztálytársak voltak. Szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük, majd miután az iskolát elvégezték 2017-ben, a lány a vádlotthoz költözött.

Ezután a férfi közölte a barátnőjével, hogy prostitúciós tevékenység végzésével kell gondoskodnia a megélhetésükről. A sértett kezdetben tiltakozott ez ellen, a vádlott azonban megfenyegette, megverte őt. A barátnő a bántalmazás hatására beleegyezett abba, hogy szexuális tevékenységet folytasson külföldön. Ezt követően a barátnő 2021 júniusáig - többek között Svájcban - prostituáltként dolgozott, az ott keresett pénzt a férfinak adta. A  nőt többször tiltakozott a „munkája” miatt, azonban olyankor a férfi megverte, így a lány nem mert ellenkezni. A négy év alatt a férfi közel 4 millió forint jövedelemre tett szert a sértett szexuális tevékenységéből.

A vádlott 2018-ban egy közösségi felületen került kapcsolatba egy másik nővel, aki szerelmes lett a férfiba. Egy idő után összeköltöztek, majd miután a pénzük elfogyott, a férfi felszólította ezt a barátnőjét is, hogy külföldre kell mennie prostituáltnak. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott őt is bántalmazta. A férfi az együttélésük alatt többször próbálta rábírni a sértettet a külföldi munkára, azonban a nő minden alkalommal nemet mondott, majd a kapcsolatuk megszakadt a vádlott erőszakos magatartása miatt.

2021 márciusában a férfi Dombóváron 150 000 forintért megvásárolt egy kábítószer hatása alatt álló nőt a másik elkövetőtől azért, hogy őt Olaszországban prostituáltként dolgoztassa. A megvásárolt sértettet a férfi a lakására vitte, ahol fogva tartotta, fenyegette, majd a sértettnek azt mondta, hogy csak akkor engedi el, ha az érte adott pénzt kifizeti. Mivel a nő nem volt hajlandó prostituáltként dolgozni és a vételárat sem fizette vissza, végül a férfi a sértettet elengedte.

A vádlottak többek között a szexuális cselekmény végzése érdekében, fenyegetéssel kényszerítve, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettét valósították meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Véget vetettek a drogbiznisznek a Pest megyei felderítők
17 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra - naponta, testszerte, ütötték-rúgták
Házastársát és gyermekeit akarta megölni egy férfi Enyingen
Karddal próbált elégtételt venni
Dohánybolti eladó leszúrásával fenyegetőzött
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat