Ma: 2023.09.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Börtönre ítélték a tinibanda tagjait, akik a Gellérthegyen gázriasztó és airsoft fegyverekkel, valamint késsel raboltak ki kiskorúakat
Privátkopó 2023. 05. 19. 8:30:00

A Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon ítéletet hirdetett abban a büntetőügyben, amiben öt fiatalkorút többek között több rendbeli fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben, társtettesként elkövetett rablás bűntettével vádolt az ügyészség. Három elkövetőre letöltendő, kettőre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.Az ítélet szerint a fiatalkorúak elhatározták, hogy gázriasztó, illetve airsoft fegyverekkel, arcukat maszkkal, sállal eltakarva, általuk gazdagabbnak vélt emberektől rabolnak.

A rablásokat 2019 novemberében és decemberében különböző felállásokban, a szerepek megosztásával, többek között gázriasztó és airsoft fegyverrel, valamint egy alkalommal késsel követték el a Gellérthegyen és a XI. kerület más részén.

A bíróság a vádban terhükre rótt bűncselekmények miatt az I. és II. rendű vádlottat 2 év és 8 hónap szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra, a III. rendűt 2 év és 3 hónap szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A IV. rendű terhelttel szemben 2 év - 5 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztést, az V. rendűvel szemben pedig 1 év és 4 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztést szabott ki. A Budai Központi Kerületi Bíróság egyúttal elrendelte a IV. és V. rendű vádlott pártfogó felügyeletét is.

A bíróság a szabadságvesztés büntetések végrehajtási fokozatának az I., II., III. és IV. rendű vádlottak esetében a fiatalkorúak börtönét, míg az V. rendű terheltnél fiatalkorúak fogházát jelölte meg. A büntetések kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az összes vádlottnál a megbánást, a bocsánatkérést, a rendezett életvitelt, valamint a kár megtérítését és az időmúlást is.

Az I., IV. és V. rendű vádlottnál további enyhítő körülmény volt az, hogy a 14. életévükhöz közeli időpontban követték el a bűncselekményeket, de mindegyik vádlottnál súlyosító körülmény volt a kitartó elkövetés, a többszörös minősülés és a sértettek magas száma.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyészség pedig 3 munkanap gondolkodási időt kért.

További friss információk
Bicska is előkerült egy debreceni iskola előtti verekedésben
Miskolci „életkép”: utcán rabolt a cigánynő
10 percen belül egy férfit és egy nőt is megtámadott egy 18 éves „navajonki” - az asszonyt háromszor ütötte arcon
Késsel próbált jogosnak vélt örökrészéhez jutni egy féleszű nő
Tanárai és osztálytársa megölését tervezte egy 16 éves degenerált
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat