Ma: 2024.04.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség a rendőröket előre kitervelten, aljas célból megkéselő férfival szemben
Privátkopó 2023. 03. 06. 14:40:00

Egy rendőrt nyakon szúrt, és egy másikat is megtámadott az a férfi, akit a bíróság 17 év fegyházbüntetésre ítélt. Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.  A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2020 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves, erdőkertesi férfival szemben, akit a Budapest Környéki Törvényszék előre kitervelten, aljas célból, hivatalos személy sérelmére és több ember ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás lényege szerint 2020 januárjában a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi - aki Erdőkertes települést engedély nélkül nem hagyhatta el - elhatározta, hogy megszökik. Az elkövető arra hivatkozással, hogy megsérült, felhívta a rendőrséget és kérte a kórházba szállítását.

Úgy akart megszökni, hogy a rendőröket megöli, ezért egy rejtve hordhatóvá alakított megélezett kést, valamint közel 1 000 000 forintnyi megtakarítását magához vette.

Az elkövetőt orvosi ellátását követően a Váci Rendőrkapitányság két gépkocsizó járőre szállította vissza lakóhelyére, aki a település közelében a szolgálati gépjármű hátsó ülésén mellette ülő rendőrnőt az ajtónak szorította és a ruházatból elővett késsel kétszer nyakon szúrta. A támadást észlelte a járművet vezető rendőr ráfogott az elkövető újabb szúrásra lendülő kezére és a késre, amely fogásból az elkövető kiszabadulva megvágta a rendőr ujját. A támadó rendőr felé fordult, és azért, hogy őt is megölje, fentről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a nyaka felé szúrt, azonban a sértett hárító mozdulatként felső testével hátra mozdult, így csak arcának jobb oldala sérült meg.

Ekkor a sértett ismételten ráfogott a vádlott csuklójára, miközben a jármű hátsó ajtajához szorított járőrtársa, a rendőrnő, elővette a szolgálati maroklőfegyverét, azonban annak csövére az elkövető ráfogott és a jármű vezetője felé irányította azt, miközben megpróbálta a fegyvert megszerezni. Végül a kitartóan védekező rendőrnő a fegyverét megtartva, a bekötött biztonsági öv alól kibújva, az álló járőrautóból kiszállt, fegyverét csőre töltötte, majd a vádlottat cselekményének abbahagyására szólította fel, aki ekkor a kését átadta a férfi rendőrnek.

Ezt követően érkezett a helyszínre egy megerősítő járőr, akinek az egyik tagja megkísérelte a vádlottat megbilincselni, aki ennek során az intézkedő rendőrt megrúgta, vállal, kézzel meglökte, így akadályozva az intézkedést. Ezután a rendőrök földre vitték a vádlottat és befejezték bilincselését.

A ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett azzal, hogy a büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben kezdeményezte a védői fellebbezés elutasítását.

A vádlott a másodfokú eljárás befejezését letartóztatásban várja.

További friss információk
3,5 millió forintért megvásárolta szerelmét, aztán halálra verte annak volt élettársát
Kiskorú fiúkkal ismerkedett és végzett szexuális cselekményeket egy „férfi”
Családi vállalkozásban kereskedtek a kábítószerekkel
Már megint a legendás cigány gyerekszeretet: kegyetlen szülőket ítéltek el
Pillangókést dobott a barátnője felé
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat