Ma: 2022.01.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Szerződést bontott Magyarországgal a Pegasus kémprogram gyártója
Privatkopo.info 2022. 01. 05. 9:59:00

A Pegasus gyártója a világszerte kirobbant lehallgatási botrány nyomán felmondta a szerződést Magyarországgal és Lengyelországgal - írja a svájci Neue Zürcher Zeitung. Az izraeli cég a visszaélések miatt a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg, de az EU-ból csak Magyarországot és Lengyelországot érinti a döntés.A lengyel Gazeta Wyborcza szerint a beszerzést még 2017-ben, a szakminiszter intézte Budapesten. Forrásként átszámítva 6 millió svájci frankot mozgósítottak a vásárlásra.

A lengyeleknél egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy kik figyelték meg még 2019-ben az ellenzék egyik vezető politikusát, illetve Tusk ügyvédjét, valamint azt az ügyészt, aki hangosan kiállt az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen. De a nyomás egyre nagyobb lesz Varsón. Merthogy valakik a három érintett telefonjára telepítették a szoftvert, ezt igazolta az a kanadai laboratórium, amely a többi hasonló ügyben is kimutatta a kémprogram használatát.

Az érvelés nagyon hasonlít arra, amit a magyar kormány felhozott, miután úgy tudni, hogy százak (köztük újságírók és üzletemberek) ellen vetették be a Pegasust. A kormány először Budapesten sem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a vádakat, de azután novemberben beismerték a történteket. Hozzátéve, hogy minden törvényesen zajlott, csak éppen a hivatkozásul felhozott terrorellenes jogszabályt az igazságügyi miniszter nagyon szabadon értelmezheti.

Normális országban ennek töredékéért is bukott volna a kormány. De Magyarország már jó ideje nem tartozik a normális országok közé.

A banánköztársaságok táborába inkább.

További friss információk
Letartóztatásban a férfi, aki rendőrökre uszította kutyáit
Apa-fia páros rabolt Hódmezővásárhelyen
Emberölés kísérlete: tapétavágóval vágta meg a kamasz nyakát
Letartóztatásban a 17 éves tarnabodi szurkáló - igen, ő is „navajonki”
Megsértődött a rokona egyik megjegyzésére a „finom lelkű” nő, ezért nyomban megkéselte
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat