Ma: 2021.10.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kiskorú lányaival folytatott szexuális viszonyt a Jahn Ferenc Kórház csecsemőorvosa - elhallgatta munkáltatója előtt!
privatkopo.hu 2014. 11. 11. 14:36:00

Csecsemőorvosként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet alkalmazásában áll az a férfi, akit 2007-ben, jogerősen 2 és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért hosszú éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott négy, kiskorú lánygyermekével. A három legidősebbet ért sérelem miatt az elévülés okán már nem tudtak vádat emelni, a negyedik lánygyermek esetében az 1998-2001 években történt vérfertőző aktusok nyertek bizonyítást. A Sipos Pál-féle pedofilügy hullámai még el sem csitultak teljesen, máris itt a következő…Dr. Takáts Ágoston orvos korábban Szőnyben volt kórházigazgató és a gyermekosztály vezetője, majd Ajkán szintén a gyermekosztályt vezette. 1994-ben, az önkormányzati választásokon a Magyar Demokrata Fórum tatabányai listáján szerepelt, mint képviselőjelölt. Később a Komárom-Esztergom Megyei Szent Borbála Kórház Gyermekosztályának vezető főorvosa lett. A pedagógus, zenetanár anya végig tudott férje lányaihoz fűződő beteges kapcsolatáról. Őt a bíróság - két évre felfüggesztett - féléves börtönbüntetéssel sújtotta kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A Privát Kopó birtokába került ítélet szerint a bíróság azt állapította meg, hogy a doktor 1994 nyarától 2001 elejéig négy, idősebb lányával folytatott szexuális viszonyt. A gyerekek otthon puritán nevelést kaptak, se diszkó, se barát. Tizennyolc év alatt nem lehetett hosszú haj, körömlakk. Az „apa” tekintélye megkérdőjelezhetetlen volt. A gyerekeknek eszükbe se jutott „ellentmondani”, sőt, még örültek - meg is lepődtek -, amikor észrevették, hogy a férfi érdeklődése tizenéves koruk táján „kifejezetten feléjük fordul”. Így volt vele a legfiatalabb lány is, akinek ügyében a vérfertőzés bűne nem évült el, és aki miatt végül az ítélet megszülethetett. „Boldog volt, hogy apa végre figyel rá…” A testvérek egymásnak sem mondták, nem mondhatták el, ami velük megesett. A soron következő sosem sejtette, hogy „ő következő”, akit „apa” ágyba visz.

Dr. Takáts Ágoston a Privát Kopó információja szerint két évet töltött börtönben, jó magaviseletéért kedvezménnyel szabadult, ezt követően a Semmelweis Egyetem egyik szülészeti klinikáján helyezkedett el, csecsemőorvosként. Az intézet vezetése azonban több - külső - jelzést kapott Dr. Takáts múltjáról, ezért - a botrányt megelőzendő - jobbnak láthatták, ha szép csendben elválnak útjaik.

A gyermekekhez betegesen vonzódó orvos a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kötelékében folytatta gyógyító pályafutását - ugyancsak csecsemőorvosként. A Privát Kopó értesülése szerint jelenleg is az egészségügyi intézmény alkalmazottja.

Felmerül a kérdés: miként lehetséges, hogy a korábban gyermekek ellen elkövetett szexuális jellegű bűncselekmények miatt jogerősen elítélt férfi gyermekek közelében dolgozhat? Dr. Takáts Ágostont a bíróság nem tiltotta el hivatása gyakorlásától, mivel nem foglalkozása körében követte el a súlyos bűncselekményeket. (A nyomozati dokumentumokból kitűnik: Dr. Takáts munkahelyén nem nyomoztak, kollégáit, betegeit és a szülőket ki sem hallgatták a rendőrök.) Az, hogy a doktornak beteges hajlamai voltak (vannak?), amennyiben nem munkakörében „eljárva” élte ki azokat, a jogalkalmazók számára önmagában nem tették lehetővé, hogy örökre száműzzék a gyermekorvosi pályáról. Ilyen esetekben ugyanis a paragrafusok nem biztosítanak lehetőséget a kiterjedtebb szankcionálásra. 

A megelőzés, a „prevenció” nem törvényi kategória Magyarországon. Egyelőre. Talán egyszer az lesz.

Az már érthetetlenebb, hogy az orvostársadalom miért nem veti ki magából az ilyen súlyosan deformált alakokat, mint Dr. Takáts Ágoston…

A szexológus szerint

„Sajnos nem hiszem, hogy a doktor csak családi körben nem tudta korlátozni magát. Egy outsider, talán még a nővérke sem veszi észre, ha esetleg megtapintja a gyerek nemi szervét, amikor annak csak a torka fáj - véli Lux Elvira szexuálpszichológus. - Itt nemcsak vérfertőzésről lehet szó. Pedofíliáról is. A vérfertőzők, a pedofil hajlamúak - betegek. Védeni kell tőlük a társadalmat. Az ilyen embert nem szabad újra a gyerekosztályra engedni. Gyógyítani kell. Teljes sikert valószínűleg nem lehet elérni, de a morális kontroll erősíthető.”

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet vezetése nem tudott a vérfertőző orvos múltjáról

„Hivatkozva megkeresésükre tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Dr. Takáts Ágostonnal, az illetékes hatóság által 2014. március 24-i keltezéssel kiállított, érvényes erkölcsi bizonyítvány birtokában, az osztályvezető főorvos szakmai minősítése alapján létesített közalkalmazotti jogviszonyt. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet - mint munkáltató - nem rendelkezik a megkeresésben foglalt bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adatokkal. A jogviszony fennállása óta nevezett szakmai tevékenységével, ellátottakkal, hozzátartozókkal és a munkatársakkal történő együttműködése vonatkozásában semmilyen jellegű panasz nem merült fel.

Tisztelettel: Dr. Török Árpád, igazgatási, jogi és minőségügyi főigazgató helyettes.”

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Hónapokon keresztül terrorizálta szerelmét, időnként meg is erőszakolta
Jogerős ítélet a féltékenységből verekedő férj ügyében
Kirabolta áldozatát a „navajonki”, búcsúzóul puszit és ökölpacsit kért tőle
Jogerősen elítélték a szexmunkásokat „menedzselő” egykori popénekest
Hamis PCR tesztekkel kereskedőket fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat