Ma: 2023.03.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy 15 éves diák fenyegette robbantásokkal a zalaegerszegi iskolákat
Privátkopó 2023. 03. 15. 16:00:00

Elfogtak a rendőrök egy 15 éves diákot, aki a gyanú szerint egy hónap alatt háromszor is bombarobbantással fenyegette meg Zalaegerszeg több oktatási intézményét - tájékoztatott a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói február 7-én az első, több iskolát érintő ügy kapcsán indítottak nyomozást közveszéllyel fenyegetés miatt az akkor még ismeretlen elkövető ellen.

A tettes egy hónapon belül további két alkalommal küldött robbantással fenyegetőző e-mailt több zalaegerszegi oktatási intézménynek. A rendőrök mindhárom esetben szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyákkal vizsgálták át az épületeket, de gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet egyszer sem találtak. A kiürítések minden alkalommal csaknem hatezer embert érintettek.

A széles körű nyomozás eredményeként a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. A fiú kihallgatásán elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményeket.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhet.

További friss információk
Hamis tanúzás miatt emeltek vádat több ügyvéd ellen
14 évesen gyilkolt egy cigány Borsodban - 17 éves társával vert halálra egy 77 éves gátőrt
Korrupt határrendészek letartóztatását indítványozta a nyomozó ügyészség
20 év után került bilincs egy gyilkossági kísérlet elkövetőjének csuklójára
57 év házasság után: félkilós kalapáccsal támadt hitvesére egy öregember Erdőtelken
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat