Ma: 2023.09.18.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Bűnpártolás miatti vádemelés egy volt rendőr ellen
Privatkopo.info 2022. 06. 23. 14:57:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál egy rendőr ellen, aki ismerősei védekezését segítette egy általa nyomozott büntetőügyben.A borsodi férfi egy helyi rendőrőrs körzeti megbízottjaként 2020 áprilisában került egy városi rendőrkapitányságon nyomozói beosztásába. A rendőr feladatai közé tartozott egy súlyos testi sértés bűntette miatt 2020 januárban indult büntetőügy nyomozása, amelynek tárgya az volt, hogy egy szórakozóhelyen bántalmaztak két férfit. A kamerafelvételek alapján csak azt lehetett megállapítani, hogy az egyik sértettet a szórakozóhely két biztonsági őre kivitte a hátsó bejáraton keresztül, a másik sértettet pedig egy civil ruhás személy kísérte ki, de a bántalmazás a biztonsági kamerák látószögén kívül történt.

A rendőr kihallgatott egy tanút, aki közvetlenül látta a bántalmazást és fényképekről felismerte a biztonsági őröket, akik abban részt vettek.

A vádirat szerint a rendőr 2020. május elején felhívta a szórakozóhely biztonsági vezetőjét, akivel korábban biztonsági őrként dolgozott együtt és másnapra egy találkozót beszélt meg vele a kapitányságon. Ekkor a rendőr részletesen tájékoztatta ismerősét a nyomozás állásáról, a tanúvallomásokról és az eljárás lehetséges kimeneteléről, valamint megmutatta a lefoglalt kamerafelvételeket is.

Ezen magatartásával a rendőr a büntetőeljárás sikerét törekedett meghiúsítani azért, hogy az ismerőse érdekkörébe tartozó elkövetőknek lehetősége legyen a gyanúsítotti kihallgatásukat megelőzően megismerni a rendelkezésre álló bizonyítékokat és ezzel a büntetőjogi felelősségre vonás alól esetlegesen - a jogellenesen egyeztetett védekezéssel - kimenthessék magukat.

A volt rendőr nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A hivatalos személy hivatali eljárása során elkövetett bűnpártolás bűntette egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vádiratában az ügyészség a volt rendőrrel szemben - akinek szolgálati jogviszonya időközben megszűnt - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.  

További friss információk
Bíróság felrobbantásával fenyegetőzött egy félnótás
Terrorizálta volt élettársát, börtön vár a brutális férfira
Adótartozással terhelt céget fantomizáltatott a köztársasági elnök tanácsadója
BRFK: nem sérti a társadalmi normákat, hogy Erdogan emberei Budapesten, a nyílt utcán vertek össze egy magyart
A Sziget fesztiválon molesztált egy tizenegy éves kislányt egy francia ösztönlény
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat