Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bűnpártolás miatti vádemelés egy volt rendőr ellen
Privatkopo.info 2022. 06. 23. 14:57:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál egy rendőr ellen, aki ismerősei védekezését segítette egy általa nyomozott büntetőügyben.A borsodi férfi egy helyi rendőrőrs körzeti megbízottjaként 2020 áprilisában került egy városi rendőrkapitányságon nyomozói beosztásába. A rendőr feladatai közé tartozott egy súlyos testi sértés bűntette miatt 2020 januárban indult büntetőügy nyomozása, amelynek tárgya az volt, hogy egy szórakozóhelyen bántalmaztak két férfit. A kamerafelvételek alapján csak azt lehetett megállapítani, hogy az egyik sértettet a szórakozóhely két biztonsági őre kivitte a hátsó bejáraton keresztül, a másik sértettet pedig egy civil ruhás személy kísérte ki, de a bántalmazás a biztonsági kamerák látószögén kívül történt.

A rendőr kihallgatott egy tanút, aki közvetlenül látta a bántalmazást és fényképekről felismerte a biztonsági őröket, akik abban részt vettek.

A vádirat szerint a rendőr 2020. május elején felhívta a szórakozóhely biztonsági vezetőjét, akivel korábban biztonsági őrként dolgozott együtt és másnapra egy találkozót beszélt meg vele a kapitányságon. Ekkor a rendőr részletesen tájékoztatta ismerősét a nyomozás állásáról, a tanúvallomásokról és az eljárás lehetséges kimeneteléről, valamint megmutatta a lefoglalt kamerafelvételeket is.

Ezen magatartásával a rendőr a büntetőeljárás sikerét törekedett meghiúsítani azért, hogy az ismerőse érdekkörébe tartozó elkövetőknek lehetősége legyen a gyanúsítotti kihallgatásukat megelőzően megismerni a rendelkezésre álló bizonyítékokat és ezzel a büntetőjogi felelősségre vonás alól esetlegesen - a jogellenesen egyeztetett védekezéssel - kimenthessék magukat.

A volt rendőr nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A hivatalos személy hivatali eljárása során elkövetett bűnpártolás bűntette egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vádiratában az ügyészség a volt rendőrrel szemben - akinek szolgálati jogviszonya időközben megszűnt - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.  

További friss információk
17 éves lányt kényszerítettek prostitúcióra - naponta, testszerte, ütötték-rúgták
Házastársát és gyermekeit akarta megölni egy férfi Enyingen
Karddal próbált elégtételt venni
Dohánybolti eladó leszúrásával fenyegetőzött
Házi készítésű eszközökkel termesztettek kannabiszt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat