Ma: 2024.06.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Kábítószer-kereskedelem miatt továbbra is letartóztatásban egy volt rendőr
Privátkopó 2024. 05. 07. 11:10:00

A bíróság egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával, és meghosszabbította a volt budapesti rendőr letartóztatását. A bűncselekmény elkövetésében részt vevő civil személyek más eljárásban szintén letartóztatásban vannak.A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben 2024. április 5-én a nyomozó ügyészség és a Heves vármegyei rendőrök kábítószer kereskedelem miatt közös bűnügyi akciót hajtottak végre. A rendőrök hat férfit vettek őrizetbe, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A hevesi rendőrök a civil elkövetők lakásában kábítószergyanús tablettákat, zöld növényi származékot, fehér port, illetve a terjesztéshez szükséges csomagolópapírt és mérlegeket találtak, majd kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi akcióval egyidőben egy rendőrrel szemben intézkedett. Elfogását követően az ügyészség elrendelte őrizetbe vételét, majd az egyenruhás motozására, és a használatában álló ingatlanokat, illetve gépjárműveket érintően kutatásra került sor. Ekkor kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer fogyasztáshoz használt eszközöket foglalt le az ügyészség.

A bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer kereskedelem, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével meggyanúsított rendőr nem tett vallomást.

A megalapozott gyanú szerint az egyenruhás 2023-ban abban állapodott meg több heves vármegyei férfival, hogy rendszeresen, anyagi haszonszerzés végett kábítószert és új pszichoaktív anyagokat vásárolnak és adnak el, illetve egymás felé tiltott szereket vásárolni szándékozó személyek megrendelését közvetítik. Olyan eset is előfordult, hogy az illegális szerek beszerzéséről a rendőr a szolgálata során egyeztetett.

A gyanúsított szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

A volt rendőr terhére rótt bűncselekményeket a törvény - a halmazati szabályokra tekintettel - öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa az elkövető letartóztatását 2024. április 7-én - egy hónapi időtartamra - elrendelte, amely kényszerintézkedést az ügyészség indítványára a bíróság újabb végzésével 2024. augusztus 7. napjáig hosszabbított meg.

További friss információk
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
Kábítószer-üzletből emberölési kísérlet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat