Ma: 2024.05.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Chatszobában árulták a drogot
Privátkopó 2023. 05. 26. 6:35:00

A Fővárosi Főügyészség összesen 17 személlyel szemben emelt vádat, akik egy internetes chatszobában bonyolították a drogügyleteiket. A kábítószer-kereskedelmi céllal létrehozott internetes csoportot egy 29 éves férfi működtette, a csoport tagjai pedig egymás között adták-vették a különböző fajtájú kábítószereket.A vádirat szerint a 29 éves férfi már legkésőbb 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott. 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott egy internetes, üzenetküldő applikációt használva olyan zárt csoportot hozott létre, amelynek tagjai - köztük az ügy többi vádlottja - egymás között adták-vették a drogot. A droghálózatot működtető vádlott - aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt - a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált kábítószerekre vonatkozó információkat, illetve azokról többször fényképeket is csatolt. A férfi legalább 40 fős vevőkörrel rendelkezett, akik közül többen viszonteladók voltak, ezért a drog egy részét továbbértékesítették a saját vásárlóik részére. Voltak olyan csoporttagok, akiktől viszont ő maga szerezte be a továbbértékesítésre szánt kábítószereket. 

A csoport úgy működött, hogy az értékesítők beírhatták a chates felületre, hogy éppen milyen kábítószerrel rendelkeznek, akik pedig vásárolni akartak, azok megjelölhették, hogy milyen fajta kábítószert keresnek. A vevők és az eladók közötti a konkrét üzletkötés részleteinek egyeztetése már jellemzően privát üzenetekben történt. A csoport egyes tagjai az általuk értékesített kábítószer egy részét az ún. darkneten keresztül, külföldről szerezték be.

A chatszobát létrehozó 29 éves férfi ezen túlmenően az egyik közösségi oldalon egy - mintegy 1300 főből álló - csoportot is működtetett, amelynek tagjai megoszthatták egymással a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalataikat.

A nyomozók 2020 novemberében, egyszerre több helyszínen csaptak le a droghálózat tagjaira, amelynek során tőlük összesen több kilogramm kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemből származó több millió forint készpénzt is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben 17 személlyel szemben emelt vádat. A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt terheltek esetében fegyházbüntetésre irányul az ügyészi indítvány, a bűncselekmény alapesetével vádolt terheltek vonatkozásában pedig a főügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá pénzbüntetésre, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett.

További friss információk
A zenés mulatság után a sportcsarnok előtt folytatódott a „buli”
Vádat emeltek a rendőrséget háromszor is megfenyegető férfi ellen
Négy lány majdnem halálra vert egy 10 éves kisfiút - a tanárok és az iskolaőr szeme láttára
Megölte kisgyermekét, majd önmagával is végzett egy fiatal anya
A bíróság 16 és 18 év börtönre ítélte az öt gyereküket pokoli körülmények között tartó cigány „szülőket”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat