Ma: 2024.07.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Jogerősen tényleges életfogytiglanira ítélték a férfit, aki megölt két embert - a volt élettársa 10 év fegyházbüntetést kapott
Privátkopó 2024. 02. 12. 11:49:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helyben hagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi élettársával megölt egy embert. A férfi később egy másik sértett életét is kioltotta.A bűntársak élettársként, hajléktalan életmódot folytattak, szálláshelyük egy salgótarjáni híd alatt volt. 2020 őszén csatlakozott hozzájuk egy másik hajléktalan férfi, aki ittasan szexuális ajánlatokkal ostromolta a nőt, aki rendszeresen visszautasította. 2020 szeptemberében a nő elpanaszolta élettársának, hogy újabb ajánlatot kapott a férfitól. Ekkor az élettárs az ittasan a matracon fekvő sértettet többször megszúrta, míg a nő kétszer mellkason szúrta. Az áldozat perceken belül meghalt. A holttestet a nő elrejtette.

Az elkövetők között az élettársi kapcsolat az eset után hamarosan megszakadt, a nő Németországba távozott.

A korábbi erőszakos bűncselekményei miatt többször büntetett férfi 2021. január 11-én, egy másik nővel szórakozott Salgótarjánban, amelynek során lerészegedtek. Amikor a férfi híd alatti szálláshelyéhez értek, szóváltásba keveredtek. A férfi dühében ütlegelte, majd késsel többször megszúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. A nő holttestét az időközben a városban keresésére indult férje fedezte fel.

A Balassagyarmati Törvényszék a középkorú férfit több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság a nőt emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a volt élettársak és védőik elsődlegesen felmentésért, illetve a büntetések enyhítéséért fellebbeztek. A határozatot az ügyész mindkettőjük esetében tudomásul vette.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helyben hagyását, a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős másodfokú ítéletével az erőszakos többszörös visszaeső férfi tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetését helybenhagyta. A bíróság a nő büntetését 8 évre enyhítette az időmúlásra, a büntetlen előéletére és másodlagos elkövetői szerepére tekintettel.

További friss információk
Dániában futtatták a lányokat a békési cigányok
Konyhakéssel akarta megölni élettársát egy férfi
Cigarettát kért a cigány, persze megint rablás lett a vége
Járókelőket bántalmazott a részeg férfi - csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség
Börtönbe kell vonulnia a pedofil háziorvosnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat