Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Rács mögött a drogterjesztő banda öt tagja
Privátkopó 2024. 03. 19. 8:35:00

Svájcban adta fel magát az a 33 éves B. Tamás, aki ellen négy kábítószer-kereskedő társával egyetemben még 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). Tavaly hármukat elfogták, míg a negyedik körözött február végén adta fel magát Debrecenben. A kör most zárult be.Néhány hete - ügyészi közvetítéssel - önként feladta magát a KR NNI debreceni nyomozóinak az a Cs. András, aki Európa legkeresettebb bűnözői közé tartozott. Tagja volt annak a drogtermesztő és -terjesztő bűnszervezetnek, amit 2021-ben számolt fel a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni egysége.

Mint ismeretes, a gyanú szerint 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun megyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással hoztak létre egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszerrel működtetett kábítószer-termesztő üzemet.

Az első akcióval a nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

V. Sándor István és társai az ellenük kiadott elfogatóparancsok hatálya alatt a gyanú szerint Spanyolországba menekültek, és éveken át bujkáltak külföldi álneveken. Illegális tevékenységüket azonban ekkor sem adták fel. A gyanú szerint rejtőzködésük alatt, 2022 tavaszától további magyar állampolgárok bevonásával kamionokba rejtve kábítószert csempésztek be hazánkba, amely miatt a KR NNI győri osztálya is eljárást folytatott ellenük. A beszerzett bizonyítékok alapján legkevesebb tíz alkalommal, 100 kg marihuánát és 10 kg kokaint hoztak be Magyarországra szervezett, konspirált módon.

A banda öt, szökésben lévő tagjából hármat - V. Sándor Istvánt, V. Rolandot, valamint K. Erik Tibort - 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil közösen fogta el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

A negyedik körözöttet, Cs. Andrást február 28-án, délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, miután ügyészi közvetítéssel önként feladta magát. A 35 éves férfi azóta letartóztatásban van.

A bűnszervezet ötödik körözött tagja B. Tamás volt. 2022 ősze óta folyamatosan szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek a listáján. Az NNI debreceni és győri osztályának kiemelt feladata volt, hogy őt is elfogja. Mivel társai már rács mögött voltak, ezért nagy lehetett a nyomás rajta, így ő is önként feladta magát. A 33 éves magyar férfi március 16-án sétált be a zürichi rendőrségre. Jelenleg átadási őrizetben várja, hogy a svájci rendőrök átadják őt a magyar hatóságoknak, amelyek lefolytatják majd vele szemben is az eljárást.   

További friss információk
Dániában futtatták a lányokat a békési cigányok
Konyhakéssel akarta megölni élettársát egy férfi
Cigarettát kért a cigány, persze megint rablás lett a vége
Járókelőket bántalmazott a részeg férfi - csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség
Börtönbe kell vonulnia a pedofil háziorvosnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat