Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosítás: hat és fél év szabadságvesztésre ítélték az élettársát szabadulása után újra bántalmazó férfit
Privátkopó 2023. 05. 25. 7:11:00

Eredményes ügyészi fellebbezés után két évvel hosszabb büntetést kapott az a 36 éves nógrádi férfi, aki folyamatosan terrorizálta élettársát.Az ügyben az ügyészség 2021 novemberében emelt vádat a férfi ellen testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfi hasonló bűncselekmények miatti letartóztatásából szabadulva továbbra is rendszeresen bántalmazta a sértettet, többnyire könnyű sérüléseket, de volt, hogy állkapocscsonttörést is okozva neki.

A Salgótarjáni Járásbíróság - első fokon - 4 és fél év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítélet ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést a nyomatékos súlyosító körülmények túlsúlya miatt.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a fellebbezést fenntartotta. Kifejtette, hogy a vádlottat sem a vele szemben korábban kiszabott büntetések, sem az ellene szintén az élettársa sérelmére elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás nem tartotta vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől. Emiatt a személyében rejlő fokozott társadalomra-veszélyességre tekintettel a kiszabott szabadságvesztés eltúlzottan enyhe, így nem alkalmas a büntetési célok elérésére.

A Balassagyarmati Törvényszék egyetértett az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal. Kifejtette, hogy a vádlott többször volt büntetve, továbbá az élettársa sérelmére az újabb bántalmazásokat alig négy hónappal szabadulása után követte el. Mindezek alapján a korábbi büntetések nem tartották vissza attól, hogy újabb, jelentős tárgyi súlyú szabadságvesztés-büntetéssel fenyegetett bűncselekményeket kövessen el. A törvényszék a szabadságvesztés mértékét jelentősen, 6 év és 6 hónapra, a közügyektől eltiltás időtartamát pedig 7 évre súlyosította.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat