Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Privatkopo.info 2022. 05. 05. 6:17:00

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés kísérlete miatt egy év és két hónap, végrehajtásában kétévi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a sorozatos betörések miatt áramot vezetett bejárati ajtajának kilincsébe. Az ügyészség szerint nem indokolt a büntetés enyhítése.A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a 69 éves férfi házába két évvel ezelőtt többször is betörtek, azonban a nyomozások eredménytelenül zárultak. A férfi ezt megelégelve, a betörések megakadályozása érdekében áramot vezetett a bejárati ajtó kilincsébe.

Amikor elhagyta a házát, az ajtó bezárása után távirányítóval áram alá helyezte a kilincset, az ajtó üvegezett részére pedig felragasztott egy „STOP, ÁLLJ!” feliratot, valamint az ajtóhoz vezető lépcsősorra kihelyezett egy narancssárga bóját, de a konkrét áramütés veszélyére nem figyelmeztetett.

2021 tavaszán két hajléktalan férfi szeretett volna a férfi házába bemenni, ezért a bejárati ajtó üvegét betörték, majd egy kalapáccsal akarták szétverni az ajtót. A betörés közben az egyik férfi hozzáért az áram alatt lévő kilincshez, amitől kismértékű - sérülést nem okozó - áramütést szenvedett. Mivel észrevették az ajtón húzódó, fehér színű kábelt, elmenekültek a helyszínről.

A ház tulajdonosa az eset után értesítette a rendőrséget, de még a kiérkezésük előtt áramtalanította a vezetékeket.

Az ügyészség közlése szerint a férfi azzal védekezett, hogy a birtokvédelem volt az egyedüli célja, nem akart embert ölni. Mivel a sértett sem sérült meg, valamint ő is kipróbálta, és neki sem lett sérülése, a szerkezet nem volt alkalmas az élet kioltására. Az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

További friss információk
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Kislányokat fogdosott
Prostitúciós tevékenység végzésére adta ki a lakását
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
„Védjük meg a gyerekeket”: 56 éves fideszes politikus követett el szexuális visszaélést egy 13 éves diáklánnyal szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat