Ma: 2024.05.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Álmukban ölte meg 14 és 16 éves lányait egy aszódi akasztófaérett
Privátkopó 2023. 02. 24. 5:40:00

Ahogy arról korábban hírt adtunk: állampolgári bejelentés alapján érkeztek járőrök 2022. május 26-án, este egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére a másik hálószoba ágyában feküdt élettelenül.A rendőrök kiderítették, a gyermekek Heves megyei lakóhelyükről 2022. május 20-án érkeztek láthatásra Aszódon élő édesapjukhoz. Az apa 2022. május 20-áról 21-ére virradóra - álmunkban - megölte lányait, majd a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok ugyanis nem voltak nála. Hetekig nem volt kihallgatható állapotban, miután a Pest vármegyei nyomozók kiderítették, ki is ő valójában, folyamatosan rendőrök őrizték.

Míg a rendőrök a kezelőorvosi véleményre vártak, a kórházi ellátás ideje alatt minden fellelhető bizonyítékot összegyűjtöttek a gyanú erősítéséhez, majd a 25 nappal későbbi közléséhez.

Az aszódi lakást, valamint a férfi Adácson hagyott autóját érintő helyszíni szemle közel 24 órán át tartott. A folyamatosan érkező adatokat, információkat elemezték, értékelték, a lefoglalt bűnjeleket - többek között az elkövetéshez használt, nagyobbik lánya ágyában megtalált baltát, a lakásban talált összes kést, valamint otthoni naptárának bejegyzéseit (május 21: „End”) - megvizsgálták. Feltérképezték és időrendbe szedték L. Tamás mozgását, ezek alapján igyekeztek percről percre rekonstruálni a végzetes éjszaka és az azt követően történteket. Miközben a háttérben végzett nyomozói munka egy percre nem állt meg, minden nap gyanúsítotti kihallgatásra készülve indult. Arra azonban közel négy hetet várniuk kellett.

A férfi egészségi állapotában 2022. június 20-án állt be változás, a kórházból elbocsátották. Az ezt követő útja, a menetrend az előre meghatározottak szerint történt: rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumának kihallgatójába.

Öt minősítő körülménnyel - előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva - súlyosított emberölés bűntettével gyanúsították meg. L. Tamás nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

A rendőrök kezdeményezték személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, amelyet a bíróság 2022. június 20-án elrendelt, a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Az azóta eltelt hónapokban a rendőrök minden olyan, a szakma előírásai szerinti nyomozási cselekményt elvégeztek, amely a vádképességhez elengedhetetlen. Szakértőkkel vizsgáltatták meg a lefoglalt eszközöket, anyagokat, de L. Tamásra is további igazságügyi szakértői vizsgálatok vártak.

A végzetes éjszakán L. Tamás bement a már alvó lányaihoz. Először kisebbik gyermekével végzett, majd nagyobbik lányára sújtott le több baltacsapással, miután egy késsel megszúrta. Mindkét gyermek halálát vérvesztéses sokk okozta.

Időközben az emberölés súlyosító körülményeit négyre apasztották (az ügy előre haladtával gyűlő információk alapján az aljas indokból történő elkövetés nem volt megállapítható), illetve L. Tamást büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, tekintettel arra, hogy letartóztatása végrehajtási helyét a bíróság 2022 augusztusában megváltoztatta. Többször kihallgatták, ám minden alkalommal az állította: „nem emlékszik” a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani”.

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban. Szakvéleményükben kitértek arra is, az emlékezetkiesés nagy valószínűséggel a védekezés módjának tekinthető, nem szenvedett ugyanis olyan sérülést, amely károsította volna az emlékezeti funkciókat. Az orvosok számára sem szolgált tettére magyarázattal, a szakértői vizsgálatok alapján vélelmezhetően a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek gerjesztették haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Tamás ellen az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

További friss információk
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
Álmából felriadó gyermek érte tetten a szobájában kutató tolvajt
200 millió forintot meghaladó adótartozás miatt számoltatta fel a NAV Geszti Péter cégeit - nem sokkal korábban még repülőgépet és luxusautókat vásároltak
Lopásra tanította gyermekeit az úgynevezett anya
Dél-Baranyában terjesztettek kábítószert - az ügyészség egyezséget kötött a dílerekkel
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat