Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése: vádat emeltek a volt bűnügyi riporter ellen
Privátkopó 2023. 09. 19. 7:05:00

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt a Kékfény című televíziós bűnügyi magazinműsor volt riportere, Berkes Béla ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.A vádirat szerint Berkes 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban közel húsz lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat az egykori bűnügyi riporter - esetenként női bűntársai segítségével - megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a postituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag Berkes Béla által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12 000-15 000 forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

Ezen illegális tevékenységével Berkes 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, amelynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

További friss információk
Ellátatlanul hagyta három gyermekét és a magatehetetlen édesanyját - a főügyészség emberöléssel vádolja
A Pikk-Pakk sztori: egymás után „dobálták el” a kerékpáros futárszolgálatot működtető, adótartozással terhelt cégeket
Szépségversenyeinek részvevőivel tartatta ki magát - fegyházbüntetést kért a főügyészség Répás Lajosra
Így szabadultak meg nyűggé vált cégeiktől a Dunaparti Sportegyesület képviselői
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat