Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Buszmegállóban hagyta újszülött gyermekét egy úgynevezett anya
Privátkopó 2024. 03. 22. 5:50:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint bizonyítás felvétele szükséges abban az ügyben, amelyben egy nő az újszülött gyermekét egy buszmegállóban hagyta. A főügyészség fellebbezése arra is irányul, hogy az anyát emberölés bűntettének kísérletében mondja ki bűnösnek a bíróság.Az ítélet szerint a 37 éves, kiskorú gyermekét egyedül nevelő nő megismerkedett egy férfival, akivel alkalmanként annak balatoni nyaralójában találkoztak. A nőben 2021 nyarán tudatosult, hogy állapotos, azonban a terhességét titkolta, orvosnál nem járt, és az apát sem tájékoztatta.

Az elkövető 2021. október 10-én egyedül volt otthon, amikor a fürdőszobában megszülte gyermekét.  Ezután a vádlott kocsiba ült az újszülöttel, majd egy fonyódi buszmegálló padján helyezte el a takaróba bugyolált gyermeket. Nem sokkal később kutyasétáltatók lettek figyelmesek a síró csecsemőre, akiről a kiérkező mentők megállapították, hogy a körülmények és a hideg ellenére - a megtalálásnak köszönhetően - teljesen egészséges. 

A vádlottban - elmondása szerint - akkor tudatosult a cselekménye, amikor az ismeretlen anyát kereső rendőrségi felhívást meghallotta. Erre önként jelentkezett, és részletes vallomást tett, a cselekedetét megbánta. 

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év - végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a döntés ellen a büntetés súlyosításáért, továbbá azért fellebbezett, hogy a bíróság az anyát emberölés bűntettének kísérletében mondja ki  bűnösnek.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta azzal, hogy a vádlott elmeállapotára vonatkozó ellentmondásos  igazságügyi  orvosszakértői véleményeket indokolt tisztázni a másodfokú eljárásban. 

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
Álmából felriadó gyermek érte tetten a szobájában kutató tolvajt
200 millió forintot meghaladó adótartozás miatt számoltatta fel a NAV Geszti Péter cégeit - nem sokkal korábban még repülőgépet és luxusautókat vásároltak
Lopásra tanította gyermekeit az úgynevezett anya
Dél-Baranyában terjesztettek kábítószert - az ügyészség egyezséget kötött a dílerekkel
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat