Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Gyanús körülmények között „passzolta el” súlyos köztartozással terhelt cégeit annak a cukrászdának az ügyvezetője, ahova a miniszterelnök és az államtitkár „véletlenül” betért
Privatkopo.info 2022. 02. 01. 9:35:00

Orbán Viktor büszkén tette ki a Facebook-oldalára azt a videót, amelyből arról értesülhetett a nyilvánosság, hogy a miniszterelnök betért egy pátyi cukrászdába - a neve: Caffe Trevi - és vásárolt néhány süteményt a családjának. A kormányfő társaságában lévő Menczer Tamás államtitkár szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy jól ismeri a tulajdonos családját. Arról azonban vélhetően nem rendelkezik információval, hogy az üzletet működtető házaspár egyik tagja - a férj - korábban két, jelentős köztartozással terhelt cégétől is meglehetősen gyanús körülmények között vált meg.A Caffe Trevi elnevezésű cukrászdát üzemeltető kft-t két ügyvezető irányítja, Mohácsy Tünde és a férje, Mohácsy István. A vállalkozás egyedüli tulajdonosa a feleség, miután párja - egyelőre nem tudni, miért - 2013 tavaszán kiszállt a társaságból, viszont ügyvezetőként továbbra is szerepel a neve a cégjegyzékben.

Az édesipari termékeket forgalmazó üzlet honlapja (caffetrevi.hu) a nyitóoldalon büszkén hirdeti, hogy a cég részesült a „Széchenyi 2020 Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap” elnevezésű projekt pénzügyi támogatásából. Nyilván nem véletlenül.

Az ügyvezető férj, Mohácsy István korábban - Suhai Péterrel közösen - tulajdonosa és ügyvezetője volt az Eurocon Hungary Kft. elnevezésű gazdasági társaságnak. A cégből egyszerre, ugyanazon a napon, 2007. február 23-án távoztak. Tették ezt úgy, hogy az Eurocon Hungary már nem tett közzé mérleget a 2006-os üzleti évre vonatkozóan, noha erre törvény kötelezi a gazdasági társaságok tulajdonosait. A számviteli törvény 153. paragrafusa kimondja, hogy a beszámolót letétbe kell helyezni és közzé kell tenni (ami teljesül azzal, hogy a céges könyvelő feltölti a dokumentumokat az e-beszámoló portálra). A törvény szerint ettől semelyik társaság semmilyen körülmények között nem térhet el, még az úgynevezett alvó cégek is kötelesek éves beszámolót leadni. De ez a kisebbik probléma.

A nagyobbik az, hogy bő fél évvel azt követően, hogy Mohácsy (és üzlettársa) lelépett a kft. színpadáról, a vállalkozás megjelent az adóhivatal úgynevezett nagy adósok listáján. „A lekérdezett cég szerepel a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáján. Hatályos: 2007.09.30.-2007.12.31.” Köztudott, hogy a „szégyenlistára” történő felkerülést több felszólítás, inkasszókísérlet, végrehajtási eljárás előz meg, amivel hónapok telnek el. Nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy Mohácsy és üzlettársa azért távoztak azonos időpontban a „hajóról”, mert tudták, hogy az hamarosan el fog süllyedni. Ezt a feltételezést erősíti, hogy 2016-ban, amikor még övék volt a cég, már nem adtak le mérleget. Mintha tudták volna, hogy 2 hónap múlva már árkon-bokron túl lesznek.


Koltai már nem írhatott (volna) alá adásvételi szerződést cége nevében 2007. február 23-án, mivel 2 héttel korábban törölték, mint cégjegyzésre jogosult tisztségviselőt és felszámolóbiztos vette át a helyét

De van itt más is. A társaság új ügyvezetője az a Koltai Csaba Attila lett, akinek neve alatt 6 cég került elsüllyesztésre (5 felszámolással, 1 kényszertörléssel). Ennél is érdekesebb, hogy Mohácsyék „problémás” vállalkozását egy olyan társaság „vásárolta meg” 2007. február 23-án, amely 2007. február 7. naptól felszámolás alatt állt, ebből következően a cég addigi ügyvezetőjének már nem volt jogosultsága arra, hogy bő két héttel később aláírja Mohácsyék megroggyant kft.-je „adásvételéről” szóló dokumentumot. Azt csak a felszámoló tehette volna meg. A Mohácsyék cégét „megszerző” társaság neve: Creonnet Kft. Amelynek ügyvezetője (2007. február 7. napig): Koltai Csaba Attila (volt).

Mohácsy István (és üzlettársa) tehát egy olyan szerződéssel passzolta el az Eurocon Hungary Kft.-t, amelynek aláírására a „vevő” képviseletében eljáró személy nem volt jogosult, ezért a megállapodás jogilag semmisnek tekinthető.

A cég ellen nem sokkal később a NAV végrehajtást rendelt el, 2008. március 31. naptól pedig „a lekérdezett cég szerepel(t) az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező - nem magánszemély - adózók listáján”. (Megjegyzés: az úgynevezett nagy adósok listáját negyedévente állítja össze és hozza nyilvánosságra a NAV.)

Az Eurocon Hungary Kft. felszámolással - 100 millió forintot meghaladó köztartozással - kimúlt.

A Royalauto.hu Kft.-nek 2010. június 3. napig volt ügyvezetője és tulajdonosa Mohácsy István, valamint „jól bejáratott” társa, Suhai Péter. A jelzett időpontban az történt, hogy a „zseniális” páros egyszerre „értékesítette” üzletrészét Szigetvári Zsoltnak. A férfiról annyit lehetett megtudni a cégnyilvántartás adataiból. hogy 7 cég „eltüntetéséhez” asszisztált - ügyvezető-tulajdonosként - tevékenyen, amelyek közül 5 kényszertörléssel, 2 pedig felszámolással „vérzett el”.

A Royalauto.hu utoljára 2010-ben adott le áfa-bevallást, valamint tett közzé éves beszámolót - akkor, amikor még Mohácsyéké volt a kft. Ebből arra lehet következtetni, hogy az új „tulajdonosnak” nem állt szándékában működtetni a céget. Olyannyira nem, hogy a hatóságok számára elérhetetlenné vált, ezért az illetékes cégbíróság 2013 decemberében - kényszertörléssel - megszűntnek nyilvánította a vállalkozást. A társaság jelentős köztartozást hagyott maga után.

Vélelmezhető, hogy a Royalauto Kft. tagi üzletrészeinek értékesítését tartalmazó, 2010 nyarán íródott adásvételi szerződés - az Eurocon Hungary Kft. eladásáról rendelkező megállapodáshoz hasonlóan - színlelt lehetett, leplezett célt szolgálhatott.

Ugyan nem szorosan gazdasági jellegű téma, de azért érdekes lehet: Mohácsy István és Mohácsy Tünde egyik fia, ifj. Mohácsy István a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjeként tevékenykedik Biatorbágyon, évekig volt a helyi Fidelitas elnöke.

Ennyire volt „véletlen” Orbán miniszterelnök és Menczer államtitkár látogatása a Caffe Treviben…

 

További friss információk
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Kislányokat fogdosott
Prostitúciós tevékenység végzésére adta ki a lakását
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
„Védjük meg a gyerekeket”: 56 éves fideszes politikus követett el szexuális visszaélést egy 13 éves diáklánnyal szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat