Ma: 2024.04.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Egy milliárdos furcsa halála (II.): 740 millió forintos áfacsalással gyanúsított, több bűncselekmény elkövetésével vádolt férfit nevezett ki cége élére a fideszes ügyvéd - a sógora sem egy matyóhímzés
Privatkopo.hu 2020. 09. 21. 18:07:00

Dr. Péczely Attila ügyvéd - saját állítása szerint - egy bűnöző ajánlására került kapcsolatba ez év tavaszán a mintegy négy hónappal később, 2020. augusztus 10-én, hajnalban gyanús körülmények között elhunyt Mészáros István milliárdossal és vette át a jogi képviseletét. Dr. Péczely éppen akkor bukkant fel az üzletember környezetében, amikor egy 8-10 fős, erőszakos cigánybűnözőkből álló horda megszállta a férfi Budapest XII. kerületi luxusvilláját, valamint Bár községben álló kastélyát. Ki ez az ember? A Privatkopo.hu ezúttal a jogász-politikus üzleti kapcsolatait vizsgálta.A Fidesz-KDNP Budapest XII. kerületi önkormányzati képviselőjeként, a helyhatóság jogi bizottságának elnökeként is tevékenykedő dr. Péczely ellenjegyezte azt a - 2020. május 11-én és június 4-én kelt - két meghatalmazást, amelyekben Mészáros teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy cégei vonatkozásában helyette - mint ügyvezető helyett - eljárjon, az ő nevében intézkedjen, valamint a tulajdonát képező négy vállalkozás „teljes könyvelési anyagát, főkönyvi kivonatait, bevallásait, továbbá a könyveléshez tartozó összes kiegészítő mellékletet a gazdasági társaságok könyvelését ellátó könyvelőtől átvegye, és a fentiekben rögzített feladatok ellátása során az ügyvezető helyett és nevében eljárjon”.

Dr. Péczely a Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat 2020. június 25-i képviselőtestületi ülésén - a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjének kérdésére reagálva - kijelentette:, „ha valamit én ellenjegyzek, egy okiratot, az biztos, hogy az ügyfél előttem írta alá, az is biztos, hogy a magyar jogszabályokat és kamarai előírásokat betartva járok el minden esetben, ahogy jelen esetben is tettem.”

Felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy a két okiratot valójában nem Mészáros István írta alá, sőt, a meghatalmazott (Kiss József) aláírásai is kétséget ébresztenek.

A témában íródott cikket itt olvashatja:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=joghalo&AN=meszarosfolytatas&MN=joghalo&LN=hungarian

Egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező írásszakértő 2020. július 13-án kelt szakvéleményében azt írta, hogy a meghatalmazásokon található aláírások nagy valószínűséggel nem Mészáros István kezétől származnak, azok nem valódiak, hanem hamisítottak. Kiss József aláírásai vonatkozásában megjegyezte, hogy azok közül legalább az egyik nem lehet valódi, hanem nagy valószínűséggel szintén hamisított.

Erről ebben a cikkben írt részletesen a bűnügyi portál:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=egymilliardosfurcsahalala&MN=Joghalo&LN=Hungarian


A fideszes ügyvéd gazdasági érdekeltségei a 2020 elején közzétett vagyonnyilatkozata szerint

A Privatkopo.hu információja szerint dr. Péczely Attila nem csak ügyvédként és politikusként folytat tevékenységet, hanem jelen van a gazdasági életben is: jelenleg négy cégben rendelkezik érdekeltséggel. Közülük a legérdekesebb a Black Fund Investment Kft., amelyet 2014 februárjában alapított, azóta is egyedüli, 100 százalékos tulajdonosa a társaságnak.

A Black Fund Investment Kft. ügyvezetőjének 2018. szeptember 1. napján Kelemen Lóránt gyáli lakost nevezte ki dr. Péczely Attila tulajdonos (a férfi húgától, Kelemen Noémitől vette át a vállalkozás kormányrúdját). A kft. székhelye kezdettől fogva a Kelemen-család gyáli kertes háza.

A Privatkopo.hu információja szerint a dr. Péczely által kinevezett Kelemen Lóránt nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága Kiemelt Ügyek Osztálya 2015-ben indított nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során fény derült arra, hogy Kelemen Lóránt, és testvére, Kelemen Imre, valamint Kaufmann János a Zöld Aranypatkó 2006 Kft. (a vállalkozás székhelye megegyezik a dr. Péczely érdekeltségébe tartozó Black Fund Investment Kft. gyáli székhelyével) működtetésével 2013 és 2015 közötti időszakban nagy mennyiségben szereztek be élelmiszeripari termékeket az európai közösségen belüli gazdasági társaságoktól, amelyeket belföldi cégek részére értékesítettek. Azért, hogy a Zöld Aranypatkó 2006 Kft. termékértékesítés után Magyarországon fizetendő általános forgalmi adófizetési kötelezettséget elkerüljék, az európai közösségen belüli behozatal folyamatába valós gazdasági tevékenységet nem végző, kizárólag számlagyárként működő társaságokat iktattak be, ezzel azt a látszatot keltették, mintha a Zöld Aranypatkó 2006 Kft. az árut belföldről szerezte volna be. Kelemenék cége jellemzően hét, budapesti székhelyű cégtől fogadott be fiktív számlákat, mindegyik ukrán nincstelen személyek neve alatt futott. A Zöld Aranypatkó Kft. összesen bruttó 3 milliárd 463 millió forint értékben szerepeltetett valótlan tartalmú számlákat a könyvelésében, amellyel az államnak mintegy 740 millió forint kárt okozott.

A Zöld Aranypatkó 2006 Kft. ügyvezetője 2008. április 18-tól 2014. május 7-ig Kelemen Lóránt, azt követően pedig öccse, Kelemen Imre volt. A cég tulajdonosi jogait 2013. július 1. napjától Lakatos Gyöngyi (Kelemen Lóránt felesége) gyakorolta.

Kelemen Lóránt az elcsalt áfából különböző vagyontárgyakat vásárolt a Black Fund Investment Kft. részére, azonban a telefonlehallgatások során a pénzügyi nyomozók elég bizonyítékokat szereztek be arra vonatkozóan, hogy a bűncselekmények elkövetéséből származó luxusgépkocsikat, kamiont és ingatlant lefoglalják dr. Péczely cégétől. A nyomozást 2017 tavaszán felfüggesztették, mivel „az ügyben jogsegély iránti megkeresés külföldi hatóságok általi teljesítése szükséges és további, Magyarországon elvégzendő nyomozási cselekmény már nincs” - olvasható a NAV határozatában.

Kelemen Lóránt és Kaufmann János 7 hónapot töltött letartóztatásban. Kelemennek - a fentiekben taglalt áfacsaláson kívül - több alkalommal is meggyűlt a baja a törvénnyel:

Dr. Péczely üzlettársa, Kelemen Lóránt viselt dolgai a letartóztatását elrendelő határozatból

Dr. Péczely Attila valamiért mégis őt tartotta a legalkalmasabbnak arra, hogy a cégét irányítsa. Vajon miért?

„Kelemen Lóránt hosszú évek óta Pest megyei cigánybűnözőkkel ápol jó kapcsolatot. Többször felvonultak az érdekében lőfegyverekkel és kardokkal élelmiszerkereskedelemből adódó elszámolási viták miatt” - közölte a Privatkopo.hu egyik informátora.

Az összesen 740 millió forintos áfacsalás-sorozat II. rendű gyanúsítottja Kaufmann János. A Privatkopo.hu értesülése szerint ő is több alkalommal került összetűzésbe - gazdasági jellegű bűncselekmények miatt - a törvénnyel. Kaufmannt rokoni szálak fűzik dr. Péczelyhez. Az ügyvéd-politikus felesége dr. Kaufmann Bettina, aki évekig volt a Budai Központi Kerületi Bíróság büntetőügyekben illetékes titkára, jelenleg a Fővárosi Törvényszéken büntetés-végrehajtási titkárként dolgozik.

Kaufmann János dr. Kaufmann Bettina testvére, azaz dr.Péczely sógora. A férfi 2018 októbere óta egy izraeli cég szépségápolási termékeit forgalmazó céget gründol, amelynek cégjegyzékében ugyan nem szerepel a neve (így a NAV nem foglalhatja le tőle kárbiztosítás címén a tulajdonrészét), de a vállalkozás Facebook-oldalán található fotókon - hölgyalkalmazottak koszorújában - ott mosolyog, valamint a profilképén látható az izraeli márka logója. Ami azonban ennél is „erősebb”: a társaságot dr. Péczely Attila alapította, amelynek 2019. július 12. napjáig többségi tulajdonosa volt.

Emlékeztetőül: az ügyvéd-politikus korábban azt állította a bűnügyi portálnak, hogy a többszörös milliárdos Mészáros Istvánnal egy bűnöző ajánlására került kapcsolatba. A jelek arra utalnak, hogy dr. Péczely üzleti tevékenysége során sem a legmakulátlanabb személyekkel működött együtt.

(A cikksorozat következő részében a dúsgazdag vállalkozó augusztus elején bekövetkezett halálának több mint furcsa körülményeit tárja fel a Privatkopo.hu.)

Az erőszakos cigánybűnözők megjelenéséről ebben a cikkben számolt be a bűnügyi portál:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=makaibanda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

További friss információk
Postai kézbesítőt zsarolt egy nő - temetőben vette át a kikövetelt pénzeket
Buszmegállóban hagyta újszülött gyermekét egy úgynevezett anya
Több ezer, kisgyermekekről készített szexuális jellegű felvételt találtak a nyomozók egy 32 éves férfi számítástechnikai eszközein
Valóságos cégtemető működött az ismert táncművész lakásában - celebek is odapaterolták a lerohasztott vállalkozásaikat
Kétszer szökött meg a bűnügyi felügyeletből
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat