Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Hatósági kapcsolatai segítségével bűnözhetett hosszú éveken keresztül „Dr. Uzsora”, a milliárdos szolnoki ügyvéd
Privatkopo.hu 2021. 09. 27. 10:28:00

Dr. Varga Tamás ügyvéd neve szinte minden pénzesebb „üzletben” felmerült Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt években. A „Dr. Uzsora” gúnynéven hírhedté vált milliárdos férfi közel másfél évtizeden keresztül háborítatlanul űzhette az „ipart”, hiába érkeztek a nyomozó hatóságokhoz feljelentések bűnös tevékenységével kapcsolatosan, nem indultak eljárások vele szemben, vagy ha mégis, akkor azok rövid időn belül megszüntetésre kerültek. Bűnügyi szervek előtt tett tanúvallomások utalnak arra, hogy dr. Varga mögött olyan személyek állhattak, akiknek messzire elért a kezük. „(…) Kijelentette, hogy ez a rendőr ezredes bármit megtesz neki, amit kér, és bárhová elér a keze. Bármilyen ügyről is legyen szó, ez a kapcsolata csak odaszól és már terelve is van az ügy” - vallotta az egyik tanú a NAV pénzügyi nyomozóinak.A bűnügyi portál cikksorozatának első részét ide kattintva lehet elolvasni:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drvargatamashamistanui&MN=Joghalo&LN=Hungarian

A Privatkopo.hu előző, dr. Varga Tamás szolnoki ügyvéd kétes cselekményeiről beszámoló cikke megjelenését követő második napon Bátaszéki Zsolt lakcímén - kutatás céljából - megjelentek a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága pénzügyi nyomozói. A büntetőeljárást felügyelő ügyészség nem más, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Bátaszékit nem gyanúsították meg semmilyen bűncselekmény elkövetésével, tanúként sem hallgatták ki, kényszerintézkedést elszenvedőként volt érintett a kutatásban. A NAV nyomozói adathordozókat kerestek. Két és fél évvel azután, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai átkutatták az ingatlan minden négyzetcentiméterét, és lefoglalták az összes informatikai eszközt… „Úgy tűnik, dr. Varga Tamás szelleme még mindig belengi a bűnügyi hatóságok irodáit” - jegyezte meg a nyomozati cselekménnyel összefüggésben Bátaszéki Zsolt.

A befolyásos kapcsolati háló

Felmerülhet a kérdés, hogy dr. Varga Tamás hogyan tehetett szert befolyásos kapcsolati hálóra, hogyan tudta azt működtetni? Ugyanis a hatósági emberek köztudottan óvatosak és nagyon nagy bizalom kell ahhoz, hogy szóba álljanak egy „egyszerű szolnoki ügyvéddel”.

A kulcs az édesanyja, dr. Varga Istvánné, aki közel 25 évig volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vezető beosztású ügyésze. Dr. Varga Tamás 25 évig járt be a főügyészségre, az édesanyjához, mindenkit ismert, mindenkivel megismerkedett. 

Dr. Varga Istvánné közvetlen munkatársa volt dr. Varga Árpád, egy szobában dolgoztak. Dr. Varga Árpádot nevezték ki később megyei főügyésznek.

Dr. Varga Istvánné az 1990-es évek közepéig volt vezető ügyész, majd - amikor nyugdíjba vonult - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnak dolgozott bűnügyi tanácsadóként és emellett a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adóigazgatóságán is tevékenykedett bűnügyi tanácsadóként. 

Dr. Varga Tamás volt felesége a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adóigazgatóságán dolgozott revizorként. 

Abban az időben ismert volt a városban, hogy dr. Varga Tamás felesége NAV revizorként - a cégeknél tartott vizsgálat esetén - a férjét, dr. Varga Tamás ügyvédet ajánlotta a vállalkozásoknak jogi képviselőként, azzal, hogy ha őt bízzák meg, akkor nem lesz semmilyen probléma. 

Amennyiben a cégek megbízták dr. Varga Tamást és kifizették a tetemes megbízási díját, akkor el lett intézve az ügy, ha nem bízták meg, akkor büntetőfeljelentés lett a vége, amelyet a hírek szerint dr. Varga Tamás édesanyja, dr. Varga Istvánné először ügyészként, majd később NAV és a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi tanácsadójaként „menedzselt”. 

Ismert eset volt Szolnokon a Vital Zrt. tündöklése és bukása, amelynek akkori vezetője, B. Tibor jómódú vállalkozóból földönfutóvá lett. A férfi dr. Varga Tamás adósává, kiszolgáltatottjává vált, alkoholizmusba menekült, majd a végén - meglehetősen kétes körülmények között - elhunyt. 

A dr. Varga Tamás ellen Kecskeméten folyó büntetőeljárásokban már több ilyen történet szerepel tanúvallomásokban.

A mai napig az a szóbeszéd járja Törökszentmiklóson, hogy volt egy másik érdekes haláleset is: egy, dr. Varga Tamással kapcsolatban álló törökszentmiklósi fiatalember bennégett a kocsijában, a vizsgálatok szerint dohányzott, elejtette a cigarettát és kiégett az autója. A fiatalember a hírek szerint dr. Varga Tamás „alászámlázója”, bűntársa volt. A furcsa haláleset közigazgatási eljárásban lezárásra került.

„Dr. Uzsora” édesanyja, dr. Varga Istvánné 25 éves ügyészi pályafutása alatt nyilvánvalóan olyan értékes és stabil kapcsolatokra tett szert, amelyeket fia folyamatosan tudott használni. Ez lehetett az a „bizalmi szál”, amely miatt szóba álltak az „egyszerű szolnoki ügyvéddel”, dr. Varga Tamással. 

Az első százmilliók

Ugyancsak izgalmas témának tűnhet: mivel alapozta meg hatalmas, többmilliárd forintos vagyonát a gátlástalan ügyvéd? Erről egy tanú a következőket vallotta a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

„(…) Dr. Varga Tamás ikertestvérétől, dr. Varga Gábor ügyvédtől kérdeztem, hogyan lett dr. Varga Tamás milliárdos ember, miből lett ekkora vagyona, mi volt az az üzlet, amiből ilyen nagy vagyonra tett szert. Ekkor mondta el nekem dr. Varga Gábor, hogy 2012-2013. évek környékén nagyon nagy tételben, több százmillió forintos értékben lejárt szavatosságú gyógyszereket vásárolt dr. Varga Tamás, aminek a szavatossági idejét Ukrajnában átütötték és a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül Nyugat-Afrikába, Szenegálba juttatták és adták el a beépített emberén, J. Józsefen keresztül. J. Józsefet ki is helyezték Szenegálba a magyar konzuli szolgálathoz és az ő útján jutott ki a lejárt szavatosságú orvosság Szenegálba, ahol busás haszonra tettek szert. Ezt alátámasztja az is, hogy dicsekedett J. a szenegáli konzulátusi papírjával az általam üzemeltetett pizzériában, ekkor mondta el nekünk, hogy kiküldte Afrikába dr. Varga Tamás és ő ott dolgozik. (…)”

Arról, hogy dr. Varga Tamás később hogyan forgatta, fialtatta a kétes üzlettel keresett pénzt, több tanúvallomásból is információkat szerezhettek a NAV pénzügyi nyomozói.

„(…) Ekkor történt ugyanis, hogy én értesítettem arról dr. Varga Tamást, hogy milyen ügyben hallgat ki engem a hatóság, ugyanis nem volt rajta a név, hogy ki ellen nyomoz a hatóság az én idézésemben, de dr. Varga Tamás mégis tudta, hogy ez az ellene folyó büntetőeljárás és azt mondta nekem, hogy mindent az elhunyt ikertestvérére, dr. Varga Gáborra kell fogni, mert ő azt magával vitte a sírba, de mind a ketten tudtuk, hogy ez róla szól, csak próbálta szépíteni a szememben és hamis tanúzásra rávenni, hogy ő, dr. Varga Tamás minél kedvezőbben jöjjön ki az ügyből. A tanúkihallgatásomat követően pedig összehívott minket a Szolnok, Zsálya u. 26. szám alatti ingatlanjában. Engem. Cs. Sándort, T. Józsefet, T. Attilát, V. Krisztinát (dr. Varga Tamás barátnője) és G. Jánost, ekkor kérdezett bennünket, hogy ki mit vallott, s ebből összerakta, hogy neki ebből baja nem lehet. Dr. Varga Tamás szinte minden alkalommal elmondta, amikor találkoztam vele, hogyha nem azt mondjuk a hatóságoknak, ami számára kedvező, akkor kihúzza a talajt alólunk. Ez úgy működött nála (dr. Varga Tamásnál), hogy amikor megkaptuk tőle a kölcsönösszeget és vennünk kellett cserébe autót is, az én példámon ez úgy nézett ki, hogy amikor nem volt keretem a havi törlesztőrészletre, ami a restanciám volt dr. Varga Tamás felé, akkor azt (az elmaradt törlesztőrészletet) is kölcsönként adta ide, majd arra is számolt még plusz kamatot és ezáltal is csak nőtt a tartozás, a tőkeösszeg és a kamat is. Egy, számára rossz tanúvallomás esetén újabb kamatos kamatból álló kölcsönt talált volna ki. Ezért nem mondott ez ellen sem a többiek, sem én, sem senki, mert már mindegyikünkről tudott mindent, minden vagyontárgyunk az ő (dr. Varga Tamás) vagy az embere, T. Attila, vagy az anyja, dr. Varga Istvánné nevén voltak, s így mi teljesen a markában voltunk. Ezt még az is tetézte, hogy a gépkocsikat, mikor már majdnem kitörlesztettük volna, akkor újabbakat tett ránk és így ebből az ördögi körből soha nem lehetett kijönni. Ilyenkor a már kifizetett részleteket nem kockáztatta senki egy dr. Varga Tamás számára tett rossz vallomással, mert akkor az addig nagy nehezen teljesített befizetések is elúsztak volna. (…)”

„(…) Volt még egy éttermem, egy pizzériám a Szolnok, … krt. … szám alatt, amit F. János úrtól vásároltam, a vételár 20 millió forint volt, ebből én 9 millió forintot havi 1 millió forintjával kitörlesztettem, és Jani bácsi mondta, hogy ha tudom, akkor egy összegben adjam oda a fennmaradót, mert ők is ingatlant szeretnének vásárolni. A fennmaradó összeget dr. Varga Tamástól kértem el, de csak abban a formában segített, ha az ő tulajdonába kerül az étterem, s majd én szépen rendezem ezt irányába havonta. Azonban a ténylegesen kölcsönadott összegen felül jóval magasabb árat szabott meg nekem, már nem emlékszem most a szerződésre pontosan, de kb. 17-18 millió forintra rúgott a dr. Varga által meghatározott tartozásom a valós 11 millió forint helyett. Ez az étterem maradt is az ő nevén, de azóta az édesanyjának, dr. Varga Istvánnénak ajándékozta, hogy elkerülje a járulékos költségeket. Ez az eset 2017. évben történt. (…)

(…) Elmondom, hogy dr. Varga Tamásnak a Szolnok, Alamand dűlő úton, a Holt-Tisza part végén, a szajoli oldalon található egy hatalmas luxusvillája, a kerítésen rozsdabarna színű paragrafus embléma látható. Az ingatlanról azt kell tudni, hogy óriási területen helyezkedik el, legalább három telek van beépítve, a legnagyobb stég, úszómű tartozik hozzá és egy üveghíd van az ingatlanban. Ezt az ingatlant használja dr. Varga Tamás a titkos barátnőivel. (…)”

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága megrendelésére - titkos adatszerzéseket végzett. Részlet a 2020. március 16-án rögzített telefonlehallgatásból.

„Suba hívja G-t (dr. Geletey Zsolt, aki dr. Varga Tamás védője)

(…) G. szerint dr. Varga Tamás benne volt a Bátaszékis ügyben is. Suba kizártnak tartja, hogy nem kapott ebben az ügyben jutalékot dr. Varga. (…) G. is már érti a dolgot, hogy egy csomó embernek a vagyona ott van dr. Varga nevén és nem tudják ezek az emberek, hogy mi lesz holnap. Suba szerint is ez van, senkinek nem maradt semmije. (…)”

A „keresztapa”

Dr. Varga Tamás neve szinte minden pénzesebb „üzletben” felmerült Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt mintegy 15 évben. A férfit jelenleg fakereskedelemmel összefüggésben, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással is gyanúsítja a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Egy tanú így vallott a magát érinthetetlennek képzelő ügyvéd szerepéről:

„(…) Dr. Varga Tamásnak volt a „keresztapa” szerepe a városban, ő felügyelte ezt a tevékenységet is és részesedése is volt benne, valamint a hatóság oldaláról is védettséget biztosított. Mindenkinek megnyugtató volt, hogy dr. Varga Tamás biztosította az anyagi háttér tőkét, a jogi és a hatósági védelmet, ezért volt szükség az ő jelenlétére, valamint azért is, mert ezen feltételek mentén lett jövedelmező a faüzlet. Lesarkítva számszakilag ezt úgy lehet megfogalmazni, hogy legálisan, minden adóterhet befizetve és a költségeket levonva egy kamionnyi fán 60-70 ezer forint haszon lett volna, de ezzel a módszerrel, ami dr. Varga Tamás felügyelete alatt működött, így kb. 350-400 ezer forint haszon is realizálódott kamiononként. (…) A fentiekben már említettem, hogy dr. Varga Tamás hogyan részesült a fakereskedelemből, amelyből jól látszik, hogy ezen tevékenységre is rátette a kezét dr. Varga Tamás Szolnokon, tudván azt, hogy ez a vállalkozás egy folyamatosan jövedelmező üzletág. Dr. Varga Tamás, amennyiben a vállalkozásnak likviditási problémája akadt, akkor ő azon anyagilag segített és közben még Bátaszéki Zsoltot egyéb eszközök és autók megvásárlására is kötelezte. Dr. Varga Tamás találta ki magát a fakereskedelmi konstrukciót is, gondolok itt a magyar nagykereskedő cégek közbeiktatására és a halasztott áfa és vámfizetésre is. (…)”

A „Dr. Uzsora” gúnynéven hírhedté vált milliárdos ügyvéd közel másfél évtizeden keresztül háborítatlanul űzhette az „ipart”, hiába érkeztek büntetőfeljelentések tevékenységével kapcsolatosan, nem indultak eljárások vele szemben, vagy ha mégis, akkor azok rövid időn belül megszüntetésre kerültek. Bűnügyi hatóságok előtt tett tanúvallomások utalnak arra, hogy dr. Varga mögött olyan személyek állhattak, akiknek messzire elért a kezük.

„(…) El szeretném mondani dr. Varga Tamással kapcsolatban, hogy kapcsolatunk során több alkalommal kérkedett hatósági kapcsolataival, ez a megfélemlítésének és nyomásgyakorlásának egyik módszere volt, többször hozta szóba rendőr ezredes vagy vezérezredes kapcsolatát. Ezt elsősorban a Bátaszéki-féle pénzmosásos eljárásban, a szervezkedései során emlegette. Volt olyan, hogy ez a kapcsolata elhangzott tőle egyeztetéseken, mint pl. a Bátaszéki-féle pénzmosásos ügy kapcsán is, amikor az történt, hogy dr. Varga Tamás kijelentette, hogy ez a rendőr ezredes bármit megtesz neki, amit kér, és bárhová elér a keze. Bármilyen ügyről is legyen szó, ez a kapcsolata csak odaszól és már terelve is van az ügy, ahogyan dr. Varga Tamás fogalmazott. (…)”

„(…) Dr. Varga Tamás a Bátaszékiéktől a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz érkezett hangfelvételekről először az NNI főnyomozójától, Horváth Dánieltől tudott és akkor dr. Varga Tamás elkezdte számon kérően hívogatni a szolnoki ügyészi kapcsolatait, de a szolnoki ügyészségről megnyugtatták, hogy ne aggódjon, majd ők megoldják ezt. Ezek után csinálta azt dr. Varga Tamás, hogy visszadátumoztatta az ügyvédi meghatalmazást az ügyfelénél, gondolok itt B. Zoltánra. Dr. Varga Tamás nekem azt mondta, hogy ez az ügyész, dr. Bíró Viktor ötlete volt, ha már őt is ilyen kellemetlen helyzetbe hozta ezzel dr. Varga Tamás, akkor segít neki, azaz dr. Varga Tamásnak megoldani ezt a helyzetet. (…)

Dr. Varga, a „nagyvonalú”

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy szolnoki ügyvédet - írta néhány napja a PestiSrácok.hu. Az ügyészségi közlemény szerint egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult. Az apa 2011 májusában, a vádirat bíróságra történő benyújtása után azzal kereste meg - az általa már korábban ismert - szolnoki ügyvédet, hogy lássa el lánya védelmét a büntetőeljárásban. A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kétmillió forintért cserébe, az ügyben meghatalmazott védőként eljárva, a bírón keresztül - a kért összegből neki jogtalan előnyt juttatva - elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és csupán pénzbüntetést kapjon. „Az ügyvéd ajánlatát a férfi elfogadta, és a lánya védelmének ellátásáért, valamint az eljáró bíró megvesztegetése érdekében a kért összeget kifizette. Az ügyvéd a pénzen túl - azt állítva, hogy azt az eljáró bírónak fogja elvinni - kért egy fazék birkapörköltet is, amit a férfi még az ítélethirdetést megelőzően átadott az ügyvédnek. 2014-ben a férfi testvére ellen is büntetőeljárás indult, amely ügyben a bíróság ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélethirdetést követően a férfi ismét felvette a kapcsolatot az ügyvéddel annak érdekében, hogy a másodfokú büntetőeljárás során védőként járjon el. Az ügyvéd ez alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy - az eljáró bíró megvesztegetése útján - ezen ügyben is elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. A férfi az ügyvéd által kért kétmillió forintot ezúttal is kifizette” - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A befolyással üzérkedő „szolnoki ügyvéd” dr. Varga Tamás. A Privatkopo.hu értesülése szerint a bíróság egyik ügyben sem látta szükségesnek a vádlottak vezetői engedélyének bevonását. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az ügyekben eljáró bírók a vesztegetési pénzekből részesültek volna, ugyanis erre vonatkozó adatok a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata során nem merültek fel.

„Már korábban is voltak dr. Vargának kicsinyes, beteges dolgai, mert, ahogy ragaszkodott egy embertől elvenni, lehúzni az utolsó tízezer forintját is, ugyanúgy kiadni sem szeretett pénzt mindenre. Például néhai megboldogult ikertestvérével, dr. Varga Gáborral a „költséghatékonyság” kedvéért egy szeretőt/szexpartnert tartottak ketten. Dupla élvezet, fele költség. Ehhez hasonlóan alakult dr. Varga Tamás mostani élettársa, V. Krisztina „élethelyzete” is, aki először dr. Varga Gábor barátnője volt, majd közös lett, és Gábor halála után őt is dr. Varga Tamás „örökölte”. De nem ő volt az egyetlen „közös használatú” hölgy mellettük” - fűzte hozzá Bátaszéki Zsolt, akinek az úgymond eltakarításáért minden hatósági kapcsolatát felhasználta a jelenleg több súlyos bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartóztatásban lévő bukott ügyvéd.

(folytatjuk)

További friss információk
Hatósági kapcsolatai segítségével bűnözhetett hosszú éveken keresztül „Dr. Uzsora”, a milliárdos szolnoki ügyvéd
Így mennek a dolgok Magyarországon: bűnöző ügyvéd befolyásolta az NNI nyomozását, hamis tanúkat szállított a rendőröknek, hogy hatósági segítséggel tönkretegye üzleti ellenlábasát - mindezt főügyészségi „felügyelettel”
Gyermekpornográf felvételek miatt letartóztattak egy vén hülyét
Ítélet gyermekpornográfia miatt indult eljárásban
Kiskorú lányokat vett rá kamera előtti vetkőzésre, majd megzsarolta őket az intim felvételekkel
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat