Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Új cikksorozat: egy milliárdos furcsa halála - fideszes ügyvéd: „ha én ellenjegyzek egy okiratot, az biztos, hogy az ügyfél előttem írta alá” - írásszakértő: „az ügyvéd által hitelesített meghatalmazásokon látható aláírások nagy valószínűséggel hamisítottak”
Privatkopo.hu 2020. 09. 17. 7:07:00

Augusztus elején öt napon belül négy alkalommal gyulladt ki a Bár községben található Sauska-kastély. A második tűznél gyakorlatilag teljesen leégett az épület, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai egy férfi holttestét találták. A tulajdonosét, a 62 éves Mészáros Istvánét, akinek teste teljesen összeégett. A Privatkopo.hu június végén két cikkben foglalkozott a szenvedélybetegséggel küzdő milliárdos aggasztó életkörülményeivel, azzal, hogy erőszakos cigánybűnözők jelentek meg a környezetében, akik egyértelműen a vállalkozó mesés vagyonának megszerzésén mesterkedtek, amelynek érdekében Mészárost teljesen elzárták a külvilágtól, a mobiltelefonját is elvették. Már akkor „benne volt a levegőben”, amennyiben a hatóságok nem lépnek közbe, az események előbb-utóbb tragédiába torkollnak. Nem léptek.Ahogy arról a bűnügyi portál júniusban beszámolt, május elején 8-10 főből álló cigánybanda szállta meg az egykor sikeres nagyvállalkozó, a többmilliárdos vagyont felhalmozó Mészáros István Budapest XII. kerületi luxusvilláját. A társaság tagjai közül korábban többen voltak büntetve súlyos, erőszakos jellegű bűncselekmények elkövetése miatt.

Erről bővebben ebben a cikkben olvashattak:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=makaibanda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Az ügy kulcsszereplője egy ügyvéd, dr. Péczely Attila volt, aki a bűnbanda felbukkanásával egy időben vette át Mészáros jogi ügyeinek intézését az üzletember akkori ügyvédjétől, aki 23 éven keresztül látta el a vállalkozó képviseletét. Dr. Péczely a Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat tagja, a Fidesz-KDNP képviselője, a jogi bizottság elnöke.

Egy bűnöző ajánlotta a milliárdosnak

Az új ügyvéd és Mészáros nem ismerték egymást, korábban soha nem találkoztak. A kapcsolat létrejöttéről a jogász telefonon mindössze annyit volt hajlandó elárulni a Privatkopo.hu-nak, hogy „valaki” ajánlotta őt a milliárdosnak. Azt, hogy ki, ügyvédi titoktartásra való hivatkozással nem közölte, mindössze annyit mondott, hogy „egy bűnöző” volt az ajánlója.

Dr. Péczely színrelépését követően született három, nagy jelentőséggel bíró dokumentum. Az első 2020. május 4-én. Ebben Mészáros István - magánszemélyként - teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy a hatóságok előtt a nevében, helyette eljárjon, őt képviselje. Egy formanyomtatványról volt szó, amelyet kézírással töltöttek ki.

Hét nappal később, 2020. május 11-én újabb meghatalmazás készült. Ebben Mészáros István - mint ügyvezető, cégtulajdonos - már azzal hatalmazta meg Kiss Józsefet, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező gazdasági társasága nevében „a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, bíróságok, valamint pénzintézetek, gazdasági társaságok, más hatóságok és állami szervek előtt teljes jogkörrel eljárjon, a kft-t az ügyvezető helyett és nevében képviselje”. Ezzel Kiss gyakorlatilag korlátlan hatalmat kapott a vállalkozó többmilliárdos vagyonnal rendelkező cégében.

Június 4-én készült a harmadik meghatalmazás, amelyben Mészáros István - mint az EUROVIA Kft. ügyvezetője, a DÉT-COM Zrt. vezérigazgatója, az OPTEL Kft. ügyvezetője, és az EUROVIA ’93 Kft. ügyvezetője - meghatalmazta Kiss Józsefet, hogy a nevezett vállalkozások „teljes könyvelési anyagát, főkönyvi kivonatait, bevallásait, továbbá a könyveléshez tartozó összes kiegészítő mellékletet a gazdasági társaságok könyvelését ellátó könyvelőtől átvegye, és a fentiekben rögzített feladatok ellátása során az ügyvezető helyett és nevében eljárjon”.

Az utóbbi kettő, céges meghatalmazást dr. Péczely Attila ügyvéd ellenjegyezte.

Kerületi rendőrkapitány: „amennyiben bűncselekményre utaló bejelentés, információ érkezik hozzánk, a szükséges intézkedéseket megtesszük”

A Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat 2020. június 25-i képviselőtestületi ülésén a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője beszámolt a kerület közbiztonsági helyzetéről. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője a Privatkopo.hu cikkeivel összefüggésben kérdést tett fel a rendőrkapitánynak. Sztanyó István alezredes megnyugtatott mindenkit: „bizton ki tudom jelenteni, amennyiben bűncselekményre utaló bejelentés érkezik hozzánk, akár információ, akkor a szükséges intézkedéseket megtesszük”.

Dr. Péczely - aki a Fidesz-KDNP képviselőjeként tagja a grémiumnak - „megszólítva érezte magát”, ezért szükségesnek tartotta, hogy reagáljon a kutyapárt politikusának kérdésére.

„Az ügyvédi titoktartás keretein belül, és azt betartva, azt el tudom mondani a képviselőtársamnak, hogy egyrészt, ha valamit én ellenjegyzek, egy okiratot, az biztos, hogy az ügyfél előttem írta alá, az is biztos, hogy a magyar jogszabályokat és kamarai előírásokat betartva járok el minden esetben, ahogy jelen esetben is tettem” - jelentette ki a fideszes politikus.

A képviselőtestületi ülés idézett részéről készült felvétel itt tekinthető meg:

https://youtu.be/2OeKtaHDam0

Ennek fényében különösen érdekes az a - Privatkopo.hu birtokába került - független írásszakértői vélemény, amelyben gyakorlatilag az került rögzítésre, hogy a május 11-én és a június 4-én kelt, dr. Péczely Attila ügyvéd által ellenjegyzet meghatalmazásokat nagy valószínűséggel nem Mészáros István írta alá, a dokumentumokon szereplő aláírások hamisak.

Írásszakértő: az aláírások nagy valószínűséggel nem Mészáros István kezétől, hanem más (ismeretlen) személytől származhatnak

A nagy tapasztalattal rendelkező, elismert írásszakértő-írásazonosító, grafológus, krimináltechnikai szaktanácsadó - egyebek mellett - a következő megállapításokat tette a 2020. július 13-án készült szakvéleményében:

A szakember az aláírások közötti eltéréseket konrétan is megjelölte:

Az írásszakértő megvizsgálta a hivatkozott dokumentumokon látható, állítólag a meghatalmazottól, Kiss Józseftől származó aláírásokat is, amelyekkel összefüggésben megjegyezte:

Érdekes momentuma lehet az elmúlt hónapok eseményeinek az, hogy míg korábban a cigánybűnözők előszeretettel lobogtatták a különböző hatóságok emberei előtt a szóban forgó meghatalmazásokat, azt követően, hogy a Privatkopo.hu 2020. június 22-én megjelent cikkében megszellőztette, a meghatalmazásokon látható, ÁLLÍTÓLAG Mészáros Istvántól származó aláírások hamisak lehetnek, attól a naptól kezdve már senkinek nem mutogatták a dokumentumokat.

A kétes aláírásokról szóló korábbi cikk itt érhető el:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=joghalo&AN=meszarosfolytatas&MN=joghalo&LN=hungarian

A bűnügyi portál értesülése szerint a nyomozó hatóság munkatársai keresik a meghatalmazások eredeti példányát - egyelőre nem találják. Pedig az azokat ellenjegyző ügyvéd, dr. Péczely Attila irodájában - a vonatkozó előírások szerint - mindkét iratból fellelhetőnek kellene lennie egy-egy eredeti példánynak.

Az ügyvéd egyébként a Privatkopo.hu első cikkének megjelenését követő napon azonnali hatállyal megszűntette Mészáros István jogi képviseletére vonatkozó megbízásait, erről a bűnügyi portált írásban tájékoztatta.

Dr. Péczely nem közölte, miért adta vissza viharos sebességgel ügyvédi megbízását a Privatkopo.hu első cikke után

„Dr. Péczely Attila ügyvéd a mai napon (2020. június 17.) írásban arról tájékoztatta a Privatkopo.hu bűnügyi portált, hogy Mészáros István jogi képviseletére vonatkozó megbízását minden eljárásra kiterjedően megszűntette. Közölte továbbá, hogy önkormányzati képviselői tevékenysége és ügyvédi munkája, megbízása között semmilyen összefüggés nem állt fenn.”

Az ügyvéd közleményében nem tért ki viharos sebességgel történt felmondásának okára.

(Tekintettel arra, hogy a milliárdos férfi halálát megelőzően - és azt követően is - elképesztő események történtek, sőt, maga a haláleset körülményei is hemzsegnek a kérdőjelektől, a Privatkopo.hu tényfeltáró cikksorozatban dolgozza fel az elmúlt hónapok történéseit - hiteles dokumentumok, és rejtett technikával készült hangfelvételek alapján.)

További friss információk
Ellátatlanul hagyta három gyermekét és a magatehetetlen édesanyját - a főügyészség emberöléssel vádolja
A Pikk-Pakk sztori: egymás után „dobálták el” a kerékpáros futárszolgálatot működtető, adótartozással terhelt cégeket
Szépségversenyeinek részvevőivel tartatta ki magát - fegyházbüntetést kért a főügyészség Répás Lajosra
Így szabadultak meg nyűggé vált cégeiktől a Dunaparti Sportegyesület képviselői
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat