Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
200 millió forintot meghaladó adótartozás miatt számoltatta fel a NAV Geszti Péter cégeit - nem sokkal korábban még repülőgépet és luxusautókat vásároltak
Privátkopó 2024. 04. 22. 8:48:00

„(...) Mindenki azt lesi, hogyan lehet valahonnan lecsípni a közös adóösszegekből valamit, amihez kiskapukat keresünk. (…)" Ez a mondat egy médiasztár/popsztár szájából hangzott el 2023 augusztusában, a Szemlélek Társalgó műsorában. A nyilatkozó ezt megfejelte azzal, hogyjárulékleső dzsentrikhez” hasonlította a magyarokat. A Privátkopó bűnügyi portál arra volt kíváncsi, hogy személy szerint Geszti Péternek - merthogy róla van szó - sikerült-e a közös adóösszegekből lecsippentenie valamit.Geszti Péter EMeRTon-díja rapper, dalszerző, szövegíró, reklámszakember, producer és előadóművész. 2005-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét. Jelenleg a Viasat3 tévécsatornán látható „Adom a napom” című napi reality talk-show műsorvezetője.

Az AKCIÓ Művészeti Propaganda és Ügynöki Kft. hosszú éveken keresztül sikeres vállalkozásként működött, a társaság nettó árbevétele több évben is jelentősen meghaladta az 1 milliárd forintot. A cég többségi tulajdonrésze felett Angyalosi László és Geszti Péter diszponált.

Az adóhivatal 2008.január 24-én végrehajtást kezdeményezett a kft.-vel szemben. Történt ez azt követően, hogy a társaság 2007 szeptemberében felkerült az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező - nem magánszemély - adózók listájára. Néhány évvel korábban Angyalosi még repülőgépet, a cég úgynevezett nagyágyúi pedig tízmilliós luxusautókat vásároltak az AKCIÓ nyereségéből.

A 100 millió forintnál több adótartozás nem került megfizetésre. Mielőtt a NAV felszámolást kezdeményezett a cég ellen, a tulajdonosok - 2008. január végén - REDAKCIÓ GTI Kft.-re változtatták a vállalkozás elnevezését, és egy Budapest XIII. kerületi székhelyszolgáltató irodába jelentették át a társaság székelyét. Feltételezhetően azért, hogy a cég után kutakodók dolgát megnehezítsék.

Az illetékes cégbíróság mintegy öt hónappal később, 2008. június 19-én rendelte el a kft. felszámolását.

Az AKCIÓ REKLÁMÜGYNÖKSÉG Kft. hosszú időn keresztül ugyancsak csinos, milliárdos nagyságrendű nyereségeket termelt a cég tulajdonosai számára. A vállalkozás üzletrészének többségét Angyalosi László és Geszti Péter mondhatta magáénak.

Az adóhatóság 2007. április 11-én végrehajtást rendelt el a céggel szemben. Öt és hónappal később, 2007. szeptember 30-án a kft. cégjegyzékében megjelent a bejegyzés: „A lekérdezett cég szerepel(t) az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező - nem magánszemély - adózók listáján”.

Ezután a forgatókönyv ugyanúgy alakult, ahogy a másik, brutális köztartozást felhalmozó társaság, az AKCIÓ Művészeti Propaganda és Ügynöki Kft. esetében: a vállalkozás nevét - 2008 májusában - BBFT 2000 Kft.-re változtatták a tulajdonosok, míg a székhelyét Délegyházáról Budapestre, a XII. kerület Bimbó utcába helyezték át - vélhetően így akarták elbújtatni a kifektetett céget a kíváncsi szemek elől.

Az illetékes cégbíróság 2009. január elején rendelte el a kft. felszámolását, annak okán, hogy társaság nem fizette meg a 100 millió forintot meghaladó adótartozását.

A Neo Internet Kft.-nek 2017. szeptember közepéig volt az egyik résztulajdonosa Geszti.

Az adóhivatal 2006 őszén rendelt el végrehajtást a céggel szemben - a Privátkopó információja szerint 10 millió forintot meghaladó - adótartozás miatt.

2016. március 23-án az illetékes cégbíróság végzésben határozott a vállalkozás cégnyilvántartásból történő kényszertörléséről, mivel „a Cégbíróság tudomást szerzett arról, hogy a cég székhelyén, telephelyén, fióktelepén nem található, és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye is ismeretlen”.

Hogyan halmozhat fel egy cég szinte egyik pillanatról a másikra százmillió forintos adótartozást? Adószakemberek szerint ilyenkor általában adóellenőrzés rántja le a leplet a turpisságról. Jellemzően áfabefizetésekkel kapcsolatos mulasztásokra derül fény a revíziók során 

A Privátkopó bűnügyi portál e-mailben megkereste Geszti Pétert, aki azonban a portál kérdéseit megválaszolatlanul hagyta. Az előadóművész a saját ügyében már nem bizonyult annyira közlékenynek, mint amikor gyakorlatilag leadócsalózta a magyar embereket.

(Megjegyzés: a következő részben két, úgynevezett sztár plasztikai sebész vállalkozói munkásságával ismertetjük meg az olvasókat.)

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat