Ma: 2024.02.18.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Népszerű rádiós műsorvezető és a „sonkakirály” is a szökésben lévő, egykori hírhedt olajbűnöző szűk baráti köréhez tartozott
Privátkopó 2023. 03. 05. 14:06:00

Továbbra sem találja a rendőrség a szökésben lévő egykori Békés megyei olajbűnözőt, Gidai Jánost. Az 58 éves férfival szemben a Gyulai Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója bocsátott ki elfogatóparancsot, 2023. február elején, mivel költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg. A bujkáló adócsaló ellen hamarosan két másik büntetőügyben is ítélet születhet.Korábbi cikkünk a témában itt érhető el:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=gidaijanos&MN=Fooldal&LN=Hungarian

A Privátkopó bűnügyi portál értesülése szerint Gidai János ellen további két büntetőeljárás folyik jelenleg, mindkettő bírósági szakban van már, az egyik Kaposváron, 9 milliárd forintos, a másik Budapesten, 2 milliárd forintos költségvetési csalás vádjával.

A bűnözőnek tehát jó oka volt arra, hogy - stílszerűen - olajra lépjen.

A cégnyilvántartás szerint az egykori olajos nevéhez három, úgymond problémás vállalkozás kapcsolható: a 2015-ben kényszertörölt Etyekvin Kft. (ebben a társaságban Takács Csaba volt a tulajdonos és ügyvezető társa), a 2016-ban kényszertörölt SOUL GARDEN Kft., valamint a 2019-ben kényszertörölt Etyekvin Pince Kft., amely mintegy 110 milliós adótartozást halmozott fel.

Úgy tudni, Gidai felesége nevén egy hatalmas,, rendkívül értékes etyeki birtok van, amely aligha a tisztességes, adózott munka gyümölcse.

                                     A „sonkakirály”: Árpás László

A bűnügyi portál megtudta azt is, hogy a hírhedt, olajbűnözésre szakosodott cégek - a Full Marker Kft., valamint a Petronex Rt. - korábbi igazgatója szűk baráti köréhez tartozott a Nemzeti Bormarketingért felelős kormánybiztos, az Etyeken borászkodó, népszerű rádiós műsorvezető-szerkesztő, Rókusfalvy Pál (a Rókusfalvy Fogadó Kft. és a Rókusfalvy Birtok Kft. tulajdonosa), valamint az ugyancsak etyeki székhelyű Sonkamester Kft. tulajdonosa, Árpás László. Utóbbi nevéhez két, korábban - jelentős adótartozás miatt - „elborított” gazdasági társaság, a bírósági kényszertörléssel megszűnt GOODIMPEX Bt., továbbá az ugyancsak kényszertörléssel „kimúlt” ÚJHEGYI GASTRO BIRTOK Kft. kapcsolódott.

                  A kormánybiztos-rádiós-borász: Rókusfalvy Pál

Rókusfalvy sikeresebb vállalkozó nála, ő ugyanis csupán egy olyan cégben volt tulajdonos (KIS HERCEG GASZTRONÓMIA Kft.) az elmúlt években, amelyet a NAV - adótartozás miatt - felszámoltatott (2011 őszén).

A végére hagytuk, az ugyancsak a baráti társasághoz tartozó, Békésről származó, ám egy ideje Biatorbágyon élő, 46 éves Takács Csabát, Gidai volt üzlettársát, aki igazi nagypályásnak tűnik a cimboráihoz képest, hiszen a már említett, kényszertörölt Etyekvin Kft.-n kívül a szintén kényszertörléssel cégtemetőbe helyezett SPDC Hungary Kft., valamint a felszámolással megszüntetett Extrema Kft., M-AUT Építőipari Kft., és TAKÁCSÉK Kft. tartozott az érdekeltségébe. A vállalkozásokban közös, hogy mindegyik tetemes adótartozással került a süllyesztőbe.

További friss információk
Prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt a „navajonkik”
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emeltek vádat
Ellátás helyett otthonába vitte a lebénult férfit a mentő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat