Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Minitelefonokat csempészett a börtönőr a raboknak
Privátkopó 2023. 11. 17. 6:10:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást, amely eljárásban indítványozta a gyanúsított letartóztatását.A korrupciós bűncselekmény miatt elrendelt nyomozásában az ügyészség 2023. november 14-én, este, összehangolt eljárási cselekményeket folytatott. A bűnügyi akcióban - amelyben a rendőrség több szervezeti egysége is hatékonyan közreműködött - az ügyészség felkérésére a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség eljárási cselekményeket végrehajtva járult hozzá az eljárás sikeréhez.

A megalapozott gyanú szerint az egyik vidéki büntetés-végrehajtási intézetben körletfelügyelőként szolgálatot teljesítő férfi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe rendszeresen vitt be tiltott tárgyakat a szabadságvesztés büntetésüket töltő fogvatartottaknak. A börtönőr szolgálatát felhasználva, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományára vonatkozó rendelkezéseket súlyosan megszegő bűnös tevékenységét hónapokon át - egészen az elfogásáig - folytatta.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, kutatásokat, lefoglalásokat hajtott végre, majd a gyanúsítotti kihallgatás után, indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanúsított letartóztatásáról - akinek szolgálati jogviszonyát azonnali hatállyal megszűntették - a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

A nyomozás kezdeti szakban van, arról további részletek a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közölhetők.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat