Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
Privátkopó 2024. 06. 18. 7:51:00

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy testvérpárral, az apjukkal, a nagybácsival, valamint a család barátjával szemben. Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állhat bíróság elé egy, a családdal kapcsolatban álló díler is.A vádirati szerint a testvérek és apjuk 2022 nyarán elhatározták, hogy a használatukban álló soroksári és kiskunlacházi ingatlanjaikon indiaikender-ültetvényeket alakítanak ki, majd a leszüretelt marihuanát ismerősi körükben értékesítik.

A kábítószer termesztéséhez szükséges kellékeket gazdaboltokból és mezőgazdasági szaküzletekből a testvérpár szerezte be, míg a növények napi szintű gondozását - megbízásuk alapján és az apa, valamint az egyik fiú rendszeres felügyelete mellett - a kiskunlacházi ültetvényen a család egyik barátja, míg Soroksáron a nagybácsi végezte.

Az apa és fiai a leszüretelt marihuana értékesítését szintén maguk bonyolították le, olyan módon, hogy a kábítószert szárítás és előkészítés után a soroksári ültetvényükhöz közeli lakóhelyükön felhalmozták, majd onnan, vagy a lakóhelyükhöz közeli közterületi helyszíneken a vevőiket maguk is kiszolgálták.

Az egyik legnagyobb vásárlójuk egy díler volt, aki a családtól megvásárolt kábítószert továbbértékesítette, illetve alkalmanként vevőket is közvetített az eladóknak. A bevételt az édesapa kezelte, majd osztotta el a társai között. 

A főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, 2023 januárjában elfogott családtagokra és a család barátjára fegyház-, míg a velük kapcsolatban álló dílerre börtön, továbbá mindannyiukkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

Az ültetvényeken elkövetett áramlopások miatt külön büntetőeljárások vannak folyamatban.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat