Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
A kórházban életét vesztette a szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemben keletkezett tűz egyik sérültje - a rendőrség nyomozást rendelt el
Privátkopó 2023. 04. 19. 6:15:00

Március 14-én tűz keletkezett az akkumulátor-újrahasznosítással foglalkozó dél-koreai cég, a SungEel Hitech magyarországi leányvállalata szigetszentmiklósi üzemegységében. A műszaki hiba miatt bekövetkezett balesetben három ember megsérült. A Privátkopó bűnügyi portál értesülése szerint egyikük egy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Egy évvel ezelőtt, 2022. július közepén, a cég bátonyterenyei fióktelepén úgynevezett technológiai robbanás történt, amelynek következtében egy ember súlyosan és három könnyebben megsérült. A rendőrség mindkét ügyben nyomozást rendelt el.A kórházban életét vesztette a március 14-én, a SungEel Hitech Hungary Kft. szigetszentmiklósi üzemében keletkezett tűz egyik sérültje - tudta meg a Privátkopó bűnügyi portál. A műszaki hiba miatt bekövetkezett balesetben hárman sérültek meg. Az ügyben - tekintettel a halálesetre - a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást.

Nem egészen egy évvel korábban, 2022. július közepén az akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozó dél-koreai társaság bátonyterenyei telephelyén történt súlyos baleset, úgynevezett technológiai robbanás, amelynek következtében egy ember súlyosan, három könnyebben sérült. A szerencsétlenség körülményeit - foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt - a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Privátkopó információi szerint a céggel szemben a magyar hatóságok már több alkalommal hoztak elmarasztaló határozatot munkavédelmi hiányosságok, szabálytalanságok miatt. Az eljárások következményeként bírságok kiszabására is sor került.

A bűnügyi portál úgy tudja, az akkumulátor-feldolgozó cég a bátonyterenyei üzem bővítését tervezi. Ezzel összefüggésben Bátonyterenye fideszes polgármestere, Nagy-Majdon József, valamint a város két alpolgármestere a közelmúltban a SungEel HiTech Co Ltd. meghívására - és költségén - Dél-Koreában vendégeskedett. A városvezető április 11-i Facebook-bejegyzésében ezt írta: Dél-Koreában.  A következő napok a város jövője szempontjából sok tekintetben meghatározóak lesznek, lehetnek.”

A Privátkopó megkereste a dél-koreai társaság vezetőit, akiknek azonban nem volt mondanivalójuk a balesetekkel és a bátonyterenyei politikusok utaztatásával kapcsolatban.

Magyarországon éles vita zajlik arról, szükség van-e további akkumulátorgyártó cégek betelepítésére.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat